Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Szerdán rendkívüli testületi ülés volt

2022. október 13.

Az október elsején életbe lépett behajtási rendelet kiegészítése mellett a „Hó– és síkosságmentesítés” kapcsán kiírt közbeszerzési eljárás újraindításáról, a Kalászi Idősek Klubja új vezetőjének kinevezéséről és az Arany János u. 3. szám alatti önkormányzati ingatlan évek óta húzódó ügyéről is tárgyalt az októberi rendkívüli ülésén a képviselő-testület.

A Képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén döntés született a behajtási rendelet kiegészítéséről. Az érintett utcák jegyzéke – az iskolai körzethatárokat is figyelembe véve – kiegészül a Szent László közzel és a József Attila utca páratlan oldalával az Óbuda utcáig. A behajtási engedély alól mentességre jogosultak körét kiterjesztették a szentistvántelepi és a klenityi városrészekben lévő bölcsődei, köznevelési, alapfokú művészeti, közművelődési intézmények, valamint a pedagógiai szakszolgálat dolgozóira. Ugyanakkor a képviselők úgy döntöttek, hogy az önkormányzati és nemzetiségi önkormányzati képviselőkre és bizottsági tagokra ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint mindenki másra; ne élvezzenek mentességet.

A továbbiakban zárt ülésen tárgyalt a Képviselő-testület. A hó és síkosságmentesítésre korábban kiírt közbeszerzési eljárás keretében a megadott határidőig egy érvényes és két érvénytelen ajánlat érkezett. A testület a közbeszerzési szabályokat figyelembe véve ezért eredménytelennek nyilvánította a tendert, egyúttal úgy döntött, hogy új közbeszerzési eljárást indít.

A képviselők szavaztak a Kalászi Idősek Klubja vezetői állásának, a kiírt pályázat eredményes elbírálásának átmeneti idejére szóló betöltéséről: 2022. október 1-től november 30-ig Szenténé Knáb Líviát, az intézmény munkatársát bízták meg a helyettesítő vezetői feladatok ellátásával.

A Szentistvántelepi Polgári Kör, majd később Zeneiskolának is szolgáló Arany János utca 3. szám alatti önkormányzati ingatlannal kapcsolatos jogi, illetve végrehajtási eljárások helyzetét is áttekintették a képviselők. Az előterjesztés alapján a testület egyhangúlag döntött arról, hogy a végrehajtási eljárásban szeptemberben beadott önkormányzati nyilatkozatot a bíróság ne tekintse végrehajtási kifogásnak. Így a 2018-ban kezdődött és 2021-ben jogerős ítélettel zárult lakáskiürítési peres eljárást követő végrehajtási eljárásban a Szentendrei Járásbíróság iránymutatása szerint a végrehajtó folytatja munkáját.

A végrehajtó felszólításainak teljesítésére eddig nem volt önkéntes hajlandóság, de a bíróság jelezte: az adós nyilatkozott arról, hogy 2022. decemberében kiköltözik a 123 négyzetméteres ingatlanból, amit egy megküldött bérleti szerződéssel igazolt. Az önkormányzati követelés része a 2016-óta felhalmozott jelentős lakbértartozás is.

polgari-kor-szekhaza

A Polgári Kör székházában 1933-tól könyvtár működött és filmvetítéseket is tartottak itt. 1949-ben a kommunista diktatúra betiltotta a civil szervezeteket, de az épület ezt követően is jó ideig a helyi közösség szolgálatában maradt; előbb napközi otthon, illetve óvoda, később pedig zeneiskola működött benne. (fotó:googlemaps.com)