Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Szilárd elhatározás teremtett szilárd burkolatot

2019. október 11.

Az elmúlt tíz évben az egyik leglátványosabb változás az utak minőségében történt. A közlekedésfejlesztés területén a városvezetés megfogalmazott koncepciójának része, hogy minden belterületi összközműves ingatlant szilárd útburkolaton megközelíthetővé tegyen. A munka jelentős, hiszen tíz éve Budakalász minden városrészében – még a legfejlettebbekben is – több mart aszfaltos, zúzottköves vagy rossz minőségű utca volt.

A városlakók számára kedvező koncepció része az is, hogy Budakalászon nem kell a lakóknak hozzájárulást fizetni az építéshez, azt a város saját forrásból valósítja meg. Ahol lehetőség van, lobbikapcsolatokat használva állami pénzeket vonnak be. Ez a konstrukció országosan szinten egyedülálló, hiszen a legtöbb településnél a lakosság anyagi hozzájárulásával valósulnak meg az útépítések.

A fejlesztéseknek köszönhetően a tíz év alatt mintegy 11.312 méter út épült.

Az útépítések mellett a vízelvezetés is elkészült az átgondolt infrastruktúrafejlesztésnek köszönhetően. A legjelentősebb, legnagyobb beruházások a József Attila, Erdőhát és a Gerinc utca megépítésével valósultak meg. A két utóbbi utca saját forrásból épített út költsége 266 és 142,2 millió forint volt. Emellett 40 utca kapott új burkolatot. Ezzel egyidőben folyamatosan javítja és karbantartja a város mind a belterületi nem összközműves, mind pedig a külterületi utakat zúzottkő terítésével és a nyári időszakban vegyszeres portalanítással.

 

A képek sorrendben: 

1. Ilyen lett a Kálvária utca

2. A József Attila út 

Képgaléria: 

1. 10 év alatt 11 km út (kék színnel), 7 km járda (piros), és 145 parkoló (szürke) létesült.

2.-3. A Gerinc utca építése és csatornázása 2018 nagyberuházása volt

4.-5. A megújult Erdőhát utca 

6.-7. Az Áfonya utca régen és most

8.-9. Ilyen volt, ilyen lett a Diófa utca

10.-11. A Felsővár utca átalakulása

12.-13. A Kálvária utca régen és most

14.-15. A Kinizsi utca átalakulása