Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Színes programok csütörtök este a Faluházban

2020. november 05.

A Magyar vándor sorozat aktuális előadásához kapcsolódik BOTH MIKLÓS “ISMERETLEN UKRAJNA” CÍMŰ FOTÓKIÁLLÍTÁSA, melynek anyagaaz ukrajnai népzenei gyűjtőútjain készült sok-sok felvételből lett válogatva. A kiállítást az érdeklődők 2020. október 6. és november 5. között tekinthetik meg a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban, nyitvatartási időben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a kiállítás finisszázsára (kiállítászáró eseményére), amely november 5-én, 17.00-17.50 között tartunk.
Ennek keretében BOTH MIKLÓSSAL SEBŐ FERENC beszélget.
A finisszázsra a belépés ingyenes.

A beszélgetés után Both Miklós élménybeszámolóját hallgathatják meg az érdeklődők, mellyel a szomszédos – és mégis izgalmasan egzotikus – Ukrajna tájaira kalauzol minket. Belépőjegy: 1000 Forint

Az élményebeszámolóból megismerjük az előkészületeket, az utazás részleteit és a találkozásokat eldugott ukrán falvak énekeseivel, zenészeivel – azokkal, akiket csak helyben ismernek, de csodálatos kincsekkel ajándékozzák meg a gyűjtőt, aki hang- és képfelvételeit az utókor számára is készíti. A dalok, melódiák hátterében fölsejlik a múlt: sokszor drámai módon alakuló emberi sorsok a családi, közösségi és történelmi események hálójában. Both Miklós előadásán történetekben, videó- és hangfelvételeken, valamint fotókon elevenednek meg az utazás részletei és az éneklő, zenélő falusi emberek élete.

Az előadásra és a finisszázsra is sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
……………………………………..
BOTH MIKLÓS Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, kétszeres Fonogram díjas és Budai-díjas zeneszerző, előadóművész, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője. A Rendhagyó Prímástalálkozó állandó szólistája. A zenekarok mellett szenvedélyes népzenegyűjtő. A Polyphony Project ukrán zenefolklór kutatására alakult csoport alapítója, vezetője. Tekintélyes filmes adatbázist rögzített többek között Ukrajnában, Kínában, Oroszországban, Erdélyben, Iránban és Indiában. 2015 őszén megkapta az Öröm a Zene! – díjat, amelynek keretében az év zenészének választották. A Dal c. könnyűzenei vetélkedő zsűrijének tagja volt több alkalommal. (Forrás: Wikipedia)
SEBŐ FERENC a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas énekes, gitáros, tekerőlantos, dalszerző, népzenekutató és építészmérnök, a hazai hangszeres népzenei és táncházmozgalom egyik elindítója, a Sebő Együttes vezetője. (Forrás: Wikipedia)

Nobember 5-én este 20 órai kezdettel pedig a Hangfonó sorozatban bemutatjuk: FRENK ÉS SZŰCS akusztikus koncertjét

Jegyek a tixa.hu-n és a helyszínen, a koncert előtt kaphatók. Belépőjegy: 1500 Forint

A koncert megvalósulását az NKA Hangfoglaló Programja támogatta.

 

HELYSZÍN

Szentendrei út 9.
Budakalász, Pest

Megnyitás Google Térképen