Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 17. szerda | Rudolf napja

Hírek

 

Szombaton Kalászi Kultúr Piknik a Hollóvölgyben!

2023. szeptember 19.

Az idei nyár méltó zárása lehet a Kalászi Kultúr Piknik, a szervezők a budakalászi Hollóvölgybe várják az érdeklődőket szeptember 23-án délután.

A Nagykevély lábánál elterülő gyönyörű, lankás, zöld területen szeptember 23-án délutántól estig a kultúráé lesz a főszerep. A völgy bejáratánál a szervezők finom falatokkal, limonádéval és a Schieszl borház boraiból készített fröccsel várják a látogatókat. Az eseménynek évről évre remek közösségformáló ereje van, a hangulatos koncertek mellett a gyerekek és felnőttek egyaránt könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő kikapcsolódást.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a jazz most sem maradhat ki a programból, a Jazzformers Szalkay Dávid vezetésével lép színpadra, saját és szerzői alkotások is felcsendülnek majd a koncerten.  A nap folyamán a következő zenei élményt az alternatív könnyűzene egyik emblematikus képviselője, a Heaven Street Seven zenekarból jól ismert Szűcs Krisztián akusztikus formációja adja majd.

A festői táj és a hangulatos koncertek mellé pedig nem is kell más, mint egy finom pohár bor. A szervező Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai felkérték Kézdy Dánielt, a budakalászi Kálvária Pince borszakértőjét, hogy kalauzolja el az érdeklődőket a különlegesebb borok világába, eközben pedig Hamvas Béla szövegeit hallgathatjuk.

A gyerekeket Danny Bain rendhagyó, interaktív meséjével és egyedi, afrikai hangszereivel várják a helyszínen. A fán lakó gyermek meséje egy afrikai történetet dolgoz fel, amit autentikus környezetben, a fák lombjai alatt, plédeken heverészve hallgathatunk meg.

Két zenei élmény között megpihenve kapcsolódhatunk a Bábozd Zöldre Egyesület kézműves foglalkozásához a „zölddé válás” jegyében, majd táncra perdülhetünk Ruttkai Borival és zenekarával. A nagyobb gyerekek az ősi magyar hagyományokhoz visszanyúló íjászkodást is kipróbálhatják Nyers Csaba vezetésével. Ha még ezen túl is valami izgalmasra vágyunk, akkor egy rendhagyó kultúrkvízben tehetjük próbára tudásunkat a magyar borokról. A hollóvölgyi rendezvény a komposzt-kezeléssel kapcsolatos helyi eseménysorozat záró rendezvénye lesz.

A részletes program:

Szeptember 23. SZOMBAT 14.00 – 20.00

III. Kalászi Kultúr Piknik

Találkozzunk és piknikezzünk a Hollóvölgyben!

MIVEL KÉSZÜLÜNK?

Kemencében sült zsíros és padlizsánkrémes kenyér, fröccs és házi szörp kíséretében a Mentáskertből, kézműves foglalkozások minden korosztály számára, nemezelés, ékszer készítés, virágkoszorú és őszi kopogtató készítés a természet fűszereiből.

A Bábozd Zöldre Egyesület éves programjának záróeseményeként mindenkit meglepetések, játékok, ajándékok várnak a „zölddé válás” jegyében – GO GREEN!

Felnőtteknek szóló programok:

  • Szűcs Krisztián Akusztik (Heaven Street Seven, Budapest Bár)
  • Jazz a lelke mindennek! – JazzFormers zenekar koncertje – fantasztikus zenészek, fantasztikus zene: Szalkay Dávid az egyik legnagyszerűbb fúvós Magyarországon –
  • Borkóstoló a Kálvária pince közreműködésével: Kézdy Dániel sommelier avatott szakértője a magyar boroknak, ez alkalommal is igazi különlegességeket hoz el nekünk, közben fröccs történeteket hallhatunk Hamvas Béla tollából.

Házigazdánk a Hollóvölgyben Nyers Csaba natúrkonyha séf. Ez alkalommal is megkóstolhatjuk az általa készített ételeket. Íjászkodhatunk és pihenhetünk.

Kísérőprogramok:
Kultúrkvíz – Minden Magyarországról és minden a magyar borokról
Disc golf a réten – egy új játék kalanddal és mozgással a szabadban

Gyerekeknek:

  • Ruttkai Bori Banda – A táncos dalok egyik játékból a másikba repítenek, a dalszövegek humortól, nyelvi leleményességtől szikráznak, Bori saját kezűleg készített, horgolt bábjaival, kellékeivel kelti életre a mesedalokat, és ha lehetőség van rá, festményiből készült vetítés is gazdagítja az előadást. A gyerekek zenei idegenvezetőikkel kalandról kalandra vándorolnak, s közben nemcsak ők, de a szülők is önfeledten szórakoznak
  • Danny mesél – Danny Bain az Amerikai Egyesült Államokban nőtt fel, zenélni hazájában, Afrikában és Dél-Amerikában tanult, 2010-ben érkezett Magyarországra. Egyedi mesemondó stílusa az afrikai zenei hagyományokra épül, tradicionális és saját népmeséket ötvöz fülbemászó dallamokkal és hipnotikus ritmusokkal.

További részletek: www.koskarolymh.hu