Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Szombaton rendezzük az őszi Tófutást!  

2023. október 03.

Szombaton rendezik az őszi Tófutást Budakalászon. A település egyik legnépszerűbb rendezvénye több mint két évtizedes múltra tekinthet vissza, és a mostani immár a 41. lesz a sorban! Az első Tófutást 2002-ben tartották.

A legelső Tófutáson egy, illetve két kört futhattak az indulók, a szervezők nagy feladata volt, hogy mindent kitaláljanak, majd megtervezzék és megvalósítsák az ötleteket. Ki kellett járni az utat, amin a maiak is haladnak. A legelső rendezvényen 100-120 fő vett részt, a későbbiekben folyamatosan nőtt a nevezők száma. Fontos volt, hogy a rendezők időről időre kisebb-nagyobb újdonságokkal rukkoljanak elő.

A több mint húsz éve indult történet tavaly újabb jelentős állomásához érkezett: fantasztikus részvételi csúcs született, minden előzetes várakozást felülmúlva, több mint 1200-an neveztek a 2022-es őszi Tófutásra! Kellemes, napos idő várta a résztvevőket, és már reggel nagy volt a sürgés-forgás az Omszk-tó Tanító utcai oldalán. A regisztráció 9 órakor kezdődött, 10 órától pedig a különböző kategóriák rajtjai következtek a programban. A közös bemelegítést követően először a 10 kilométeres táv indulói startoltak el, és a Lupa-tó, majd a Duna-part érintésével a gáton futottak vissza a versenyközpontba. Az első helyet végül Koller Dániel szerezte meg, de kijárt a taps minden sikeres célba érkeznek.

Remek jubileum részesei lehettek azok, akik neveztek idén áprilisban a tavaszi Tófutásra. Ez volt a rendezvény történetének 40. versenye, és összesen 921-en vállalták, hogy teljesítik a távot. A 10 kilométeres távon Illés Zsófia és Neszádeli Bendegúz szerezte meg az első helyet. Az egészséges életmód népszerűsítése mellett jótékony célt is szolgált a rendezvény: ezúttal a Szentistvántelepi Általános Iskola – a rendezvény társszervezőjeként – biztosította a büfét, és a bevételt a suli alapítványának ajánlották fel.

Az idei őszi Tófutást október 7-én szombaton rendezik, a hagyományokhoz híven 9 órakor indul a regisztráció, az első rajt pedig 10 órakor lesz. További részletek a szervező Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár honlapján.