Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. szeptember 21. kedd | Máté, Mirella napja

Hírek

 

Pénteken szünetel az ivóvíz-szolgáltatás helyreállítási munkák miatt – ezek az érintett területek

2021. július 21.

A DMRV Zrt. értesítette önkormányzatunkat, hogy a Budai út 59. szám előtt az ivóvízvezetékek csőtörése miatt pénteken hibaelhárítást végeznek, melynek következtében július 23-án reggel 08:00 órától 15:00 óráig Budakalász bizonyos területein szünetel az ivóvíz-szolgáltatás. Az érintett területek: a Budai út mindkét oldala – a Petőfi tértől Budapest irányába a Budakalász települést jelző tábláig, valamint a Felsővár utca, a Gerinc utca és az ezekhez kapcsolódó keresztutcák. A helyreállítási munkák idején félpályás útlezárásra is számítani kell a Budai úton.

A DMRV Zrt. arra kéri a felhasználókat, hogy erre az időre gondoskodjanak a háztartásukhoz elegendő vízmennyiség vételezéséről. A hibaelhárítás ideje alatt a lerakódott üledék juthat be a felhasználói hálózatba, amennyiben a csapokat, vízmérő előtti főelzáró csapot nem zárják el, ezért a szolgáltató azt kéri, hogy a csapokat a hibaelhárítás ideje alatt zárják el az érintett háztartásokban. A szolgáltatás ismételt beindításakor az ivóvízben átmenetileg sárgásbarna elszíneződés, zavarosodás fordulhat elő. A mosatás, fertőtlenítés miatt erősebb klórszag érezhető. Ezen jelenség az egészségre ártalmatlan.

A beavatkozás a forgalmat is érinti: a szolgáltató tájékoztatása szerint a hibaelhárítás ideje alatt a Budakalász, Budai út 59. környezetében félpályás útlezárás mellett lámpás forgalomirányítással szabályozzák majd a gépjárműforgalmat.

Amennyiben a hibaelhárítást a megadott időpont előtt befejezik, a vízszolgáltatást azonnal helyreállítják. A szolgáltató és az önkormányzat nevében is köszönjük az érintettek türelmét.