Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 21. vasárnap | Dániel, Daniella napja

Hírek

 

Szúnyoggyérítés a Lupa-tónál

2024. június 20.

Földi úton történő, kémiai szúnyoggyérítést végeznek a Lupa-tó körül június 21-én péntek éjjel, illetve szombat hajnalban a 23:00-04:00 közötti időszakban

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott enyhe mennyiségben (0,6 liter/hektár)  az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes. A hatóanyag néhány óra alatt lebomlik.

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában az ablakokat, ajtókat tartsuk zárva és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kapcsoljuk ki. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni tilos.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.

Emellett a Polgármester Hivatal ügyfélszolgálatán nyitvatartási időben ingyenes biológiai szúnyoggyérítő tablettát kérhetünk, amivel az ingatlanunkon lévő állóvizekben, esővízgyűjtőtartályban a szúnyoglárvák gyérítését elvégezhetjük hatékonyabbá téve a Katasztrófavédelem által megrendelt védekezést.

Csípőszúnyogok elleni védekezés júniusban nem csak a Lupa-tónál lesz, Június 25-én a Katasztrófavédelem megbízásából az egész városra kiterjedő szúnyoggyérítést végeznek.