Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Tájfutópályával gazdagodott Budakalász

2024. április 03.

Sokan észrevették már, hogy a Nyitnikék Óvoda manóházai mellett, több helyen kisebb faoszlopok állnak QR kódokkal. Ezek a cölöpök az új tájfutópálya tájékozódási pontjai, amik segítségével egy új, izgalmas szabadidős sportot próbálhatunk ki.

Április 6-án, szombaton 10 órakor adjuk át Budakalász új tájfutópályáját a Szegély utcával párhuzamos réten, amire minden érdeklődőt szeretettel várunk. A pálya az Aktív Magyarország jóvoltából, pályázat útján épült meg Budakalászon, Magyarországon a hatodik helyszínként. A tájfutás egy tájékozódási élménysport, aminek az lényege, hogy a kihelyezett oszlopok és a rajta megjelenített QR kódok, valamint egy applikáció segítségével egy-egy terepet felfedezzünk.

A tájékozódási pontok elérésében nem a gyorsaság a fontos, hanem hogy az összes pontot érintsük. Ezt pontvadászatnak nevezzük, amit egy digitális térkép segít. A tempót mindenki maga diktálja: valaki sétál, a gyakorlottabbak kocognak, akik pedig már ismerik a járást és szusszal is bírják, akár stopperrel a kezükben lesprintelhetik a terepet. Kiváló alkalom ez a szabad levegőn való mozgásra családostul is. A pálya több ponton találkozik a Nyitnikék Óvoda varázslatos tündérmanó ösvényével, a tájékozódási pontok olyan helyekre kerültek, ahol gyerekeknek is biztonságos az elérése és a környezet képét sem rontja. A pályát a kalászi általános iskolás osztályok is használni fogják, így még változatosabban tudják csillapítani a mozgásigényüket.

Fotó: pontvadaszat.hu