Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 17. szerda | Rudolf napja

Hírek

 

Takarékoskodjunk az ivóvízzel!

2023. július 12.

A pilis-dunakanyari települések polgármestereit vízkorlátozás elrendelésére kérte a DMRV. Még nincs vízhiány, de a kritikus helyzet elkerülése érdekében a fogyasztás csökkentését kérik a lakosságtól. Mellőzzük a kerti medencék feltöltését és a locsolást!

Budakalász és másik 14 pilis-dunakanyari település vezetőjétől első fokú vízkorlátozás elrendelését kérte a Duna Menti Regionális Vízmű. A szolgáltató jelezte: a jelenlegi vízfogyasztás mellett az ivóvízkutak maximális kapacitással működnek. Amennyiben a meleg miatt tovább nő a fogyasztás, kritikus üzemállapot alakulhat ki. Ennek megelőzése érdekében a lakosságtól a vezetékes ivóvíz észszerű felhasználását kérik, azaz mellőzzük a kerti medencék feltöltését és a locsolást, hogy mindenki vízhez juthasson.

A kánikula és a hálózat műszaki állapota miatt tavaly nyáron hosszú időn át kritikus vízhiány alakult ki a régióban. A vízellátás problémái régóta ismertek. A politikai kampánydöntések következményeiről, a víziközmű szektor országos és régiós gondjainak okairól részletesen beszámoltunk.

Több pilis-dunakanyari településen tavaly a csapvíz csak így volt elérhető. Takarékoskodjunk a vezetékes ivóvízzel, hogy mindenkinek jusson belőle. Hosszú távon azonban az eddig elmaradt víziközmű beruházások elvégzése hozhat csak megoldást. Fotó: DMRV Zrt.