Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. február 01. szerda | Ignác napja

Hírek

 

Takarékosság, változik az ügyfélfogadási rend is

2022. november 03.

Gyakran hallunk különböző települések önkormányzati intézményeinek bezárásáról. A rezsiszámlák drasztikus emelkedése mindannyiunkat takarékosságra int. A kormányzati elvárások 25 százalékos megtakarítást fogalmaztak meg, a budakalászi önkormányzat szintén hasonló mértékű megtakarításra törekszik. Mindenütt, így a Polgármesteri Hivatalban is faragni kell a rezsiköltségeken.

A rezsiszámlák drasztikus emelkedése mindannyiunkat takarékosságra int. A kormányzati elvárások 25 százalékos megtakarítást fogalmaztak meg, az önkormányzat szintén hasonló mértékű megtakarításra törekszik. Mindenütt, így a Polgármesteri Hivatalban is faragni kell a rezsiköltségeken.

Fotó: pixabay

Az intézkedés az ügyfélfogadás rendjét is érinti. A munkatársak a hétfő délutáni ügyfélfogadási lehetőség mellett szerdánként délelőtt és délután is rendelkezésre állnak. Az intézkedéssel az ügyfélfogadás időtartama heti két napra korlátozódik, de összességében hetente egy órával nő a személyes ügyintézési lehetősége. November 3-tól február 28-ig péntekenként szünetel a személyes ügyfélfogadás, a hivatal dolgozói otthonról végzik a munkájukat. A rendészet munkarendje azonban nem változik.

A személyes ügyfélfogadás: novembertől december 14-ig és január 9-től február 28-ig hétfőnként 13-tól 18 óráig, szerdánként reggel 8-tól 16 óráig biztosított.

A Polgármesteri Hivatal mellett az önkormányzat intézményei is takarékoskodni fognak. A bölcsődékben és óvodákban a szokásos év végi zárási időszakon kívül biztosítani kell a gyermekek fogadását, azonban a szülői igények megismerését követően felmerülhet a munkarend átalakítása, ügyeleti időszakok kijelölése. A Kalászi Idősek Klubja kapcsán a városvezetés szándéka a nappali melegedési és foglalkozási lehetőségek bővítése.