Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 21. vasárnap | Dániel, Daniella napja

Hírek

 

Takarítsuk árkainkat, kaszáljuk le a füvet!

2017. április 28.

Az Önkormányzat ezúton is kéri a lakosságot, hogy a saját ingatlana előtti területet mindenki saját és közösségi érdekeket is szem előtt tartva, az alapvető igényességnek megfelelően tartsa rendben.

Fontos szerepet játszik a városkép és biztonságunk megóvásában, hogy az esővizet megfelelően el lehessen vezetni. Ezt szolgálják a szikkasztó árkok, vízelvezetők, átereszek, amiknek köszönhetően a csapadék nem az úttesten, a járdán vagy a kertekben gyűlik össze, nehézséget okozva ezzel a közlekedésben és a mindennapi életben. Ahol a közelmúltban nem tettek eleget a vízelvezetők karbantartásának, esetleg eltömítették, beépítették az árkokat, ott a felgyűlt vízmennyiség gyakran nem tud akadálytalanul elfolyni.lawn-mowing-business

Ahogy télen eltakarítjuk a havat, úgy a nyári időszakban is akadnak feladatok. Ilyen teendő, hogy ingatlanunk előtt a füvet kaszáljuk le illetve a sövényeket tartsuk karban annak érdekében, hogy ne lógjanak be közterületre. Ez ugyanis akadályozza a járdákon a gyalogos közlekedést.

Az Önkormányzat jelentős összegeket és energiát fordít a közterületek karbantartására, így ezzel párhuzamosan számít a lakosok hasonlóan felelős hozzáállására saját területükön. A fenti feladatok elvégzését két helyi rendelet is előírja, amit az Önkormányzati Városrendészet ellenőriz.

Bízunk az együttműködésben!