Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 25. kedd | Vilmos napja

Hírek

 

Tanévnyitó tanteremátadóval

2018. szeptember 04.

Szeptember elsején Budakalász általános iskoláiban is becsöngettek. Míg a Kalász Suliban az első tanítási napot megelőzően pénteken tartották az évnyitót, a Szentistvántelepi Általános Iskolában szeptember 3-án hétfőn gyűltek össze az iskola tanárai, diákjai és a szülők az ünnepélyes évnyitóra. A rendezvényen részt vett Rogán László polgármester, Ercsényi Tiborné alpolgármester, Mórné Horváth Beatrix a Váci Tankerületi Központ műszaki üzemeltetési osztályvezetője és Kelemen László atya is.  Minden évben a legnagyobb figyelmet az elsős kisdiákok kapják, akik félve, de örömmel hagyják maguk mögött az óvodáskort és várakozással csatlakoznak a nagyok, az iskolások közösségéhez.

Kovács Kristóf Áron iskolaigazgató évnyitó beszédében a három elsős osztály üdvözlése mellett a legnagyobb hangsúlyt az idén rendelkezésre álló megfelelő oktatási körülményekre helyezte. Elmondta, hogy idén minden feltétel biztosított, mind a személyi tényezőket, mind pedig az eszközöket, az infrastruktúrát illetően. Az iskolában minden álláshelyet sikerült betölteni és ez évben elegendő tanterem is rendelkezésre áll. Végére ért ugyanis a régóta várt tanterembővítés az iskolában. A bővítést az iskola és az Önkormányzat kezdeményezte, a Tankerület támogatta, a kivitelezést pedig a Nemzeti Sportközpontok (NSK) koordinálta, a kivitelező a Primogen Kft. volt. A beruházás mintegy 114 milliós állami forrásból valósult meg. Bár az átadás a kivitelező és az NSK közötti elszámolási eltérés miatt váratott magára, az új tantermek ajtajai tegnap megnyíltak. Az ajtók mögött pedig négy gyönyörű, tágas, világos, modern tanterem várta a diákokat. A termek három ötödik és egy nyolcadik osztálynak adnak otthont. A szinten egy tanári szoba és mosdók is helyet kaptak. A négy tanterem az ebédlő szintráépítésével valósult meg. Az Önkormányzat saját forrásból tavaly az ebédlőt is korszerűsítette.

Az igazgató beszámolt arról is, hogy a mobil termek maradnak a Patakpart Általános Iskola megépítéséig. A bővítésnek köszönhetően és a maradó mobil termek miatt ez évben elegendő tanterem áll rendelkezésre az iskolában. Idén ének és angol szaktantermeket is kialakítottak, az igazgatói iroda pedig visszaköltözhet a főépületbe.

Az iskolában a nyár folyamán a külső épületben építettek mosdóhelyiségeket még az idei évkezdetre, ami szintén nagy jelentőségű változás a diákok számára.

A Patakpart Általános Iskola jövőre induló építésével hosszú távon megoldhatóvá válik Budakalász általános iskoláinak férőhelykapacitása.