Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 08. péntek | Mária napja

Hírek

 

Tartsuk tisztán az árkokat

2016. február 24.

DSC_0201

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása sokszor okozott kellemetlenséget Budakalászon is. Fontos szerepet játszik a városkép és biztonságunk megóvásában, hogy az esővizet megfelelően el lehessen vezetni. Ezt szolgálják a szikkasztó árkok, vízelvezetők, átereszek, amiknek köszönhetően a csapadék nem az úttesten, a járdán vagy a kertekben gyűlik össze, nehézséget okozva ezzel a közlekedésben és a mindennapi életben. Az elmúlt időszak időjárása felhívta a figyelmet arra, hogy azokon a szakaszokon, ahol a közelmúltban nem tettek eleget a vízelvezetők karbantartásának, esetleg eltömítették, beépítették az árkokat, ott a megnövekedett vízmennyiség nem tudott akadálytalanul elfolyni.

Az Önkormányzat ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a lakóingatlanok előtti vízelvezetőket a háztulajdonosoknak kell tisztán tartani. „Nagyon fontos a lomb, a hordalék eltávolítása a vízelvezetőkből, hogy a hirtelen lehulló csapadék zavartalanul elfolyhasson. Az árkok, átereszek tisztítása mindannyiunk érdeke, hogy a lakóingatlanok alagsorába, pincéjébe ne törjön be a víz” – hangsúlyozta Hegyvári János, a Városfejlesztési Iroda osztályvezetője. „Az Önkormányzat lehetőségeihez képest próbál segíteni azoknak a lakóknak, akik szociális helyzetük, idős koruk, betegségük miatt ezt nem tudják megoldani.”

A vízelvezők karbantartását két helyi rendelet is előírja, amit az Önkormányzati Városrendészet ellenőriz majd tavasztól. A hatóság két figyelmeztetés után a Hivatalnak adja át az ügyet, ahol bírságot szabhatnak ki az ingatlantulajdonosokra.