Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Rendezettek a temetők

2018. június 25.

Budakalászon négy működő temető található. A katolikus temető a Klisovác utcában, a szerb temető pedig a Pomázi úton helyezkedik el. Az Önkormányzat tulajdonába közülük kettő tartozik, a Csalogány utcai és a Szentistvántelepi köztemető. Ezeket rendszeresen kaszálják a városi zöldkarbantartók, legutóbb a múlt héten vágták itt le a füvet.

A rendezettség fenntartását nehezítik az itteni speciális terepviszonyok, hiszen erősen lejt a domboldal. Azért, hogy a föld ne csússzon meg egy- egy erőteljesebb esőzés alkalmával, gépi földmunkával négy teraszt alakítottak ki. A ravatalozót szintén karbantartatja az Önkormányzat. Hamarosan az épület és környékének felújítása várható, hiszen aktuális a festés és a lépcsők korrigálása.

Az Önkormányzati Városrendészek naponta bejárják a temető területét és ellenőrzik, történt -e rongálás, illegális hulladéklerakás. Az Önkormányzat biztosítja a területen keletkező zöldhulladék elhelyezésére a konténert és annak rendszeres ürítését is, ám ezzel sajnos sokan visszaélnek. Ennek megakadályozására, nemrég biztonsági kamerákat is üzembe helyeztek.