Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 10. szombat | Gréta, Margit napja

Hírek

 

Terepfutó versenyt rendeztek Budakalászon

2019. január 11.

A helyiek mellett örömmel látogathattak városunkba a környékbeli extrém téli sportkihívást kedvelők is. Budakalász ezúttal a Futapest terepfutó verseny helyszíneként szolgált január 5-én szombaton. A futóverseny központja a Faluházban volt, míg a megmérettetés két kijelölt pályája a Kevélyek környékén vezetett. A versenyen közel 400 induló vett részt!

Az esemény fő szervezőjét Koren Tamást kérdeztük a részletekről:

„Második alkalommal volt Budakalász a Futapest Klub több mint 20 versenyből álló éves terepfutó sorozatának nyitó állomása. A nevezés és az eredményhirdetés a Kós Károly Művelődési Házban zajlott, a futóútvonal a Kőbányai úton kezdődött és a Nagy-Kevély oldalában vezetett.

Kiváló téli futóidő, friss hó és folyamatos havazás fogadta a versenyzőket, akiknek a terep nehézségein túl a hó alatt megbújó kövekkel is meg kellett küzdeniük. A rövidebbik, 4.7 km-es távon a fiúk között Pásztor Attila, Szurok Balázs és Tonhauser László voltak a leggyorsabbak. A nők között csak többszörös magyar bajnok sportolók fértek fel a dobogóra, a sífutó Papp Ildikó győzött a korosztályában kimagasló Csuta Dorottya és a szeniorként is még nagyon jó formában lévő Staicu Simona előtt. A hosszabbik, 11.3 km-es távon is nagyon erős hegyifutó mezőny gyűlt össze, itt a fiúknál Szabó Sándor, Pelsőczy Attila és Gerlei Máté, a lányoknál pedig Horváth Tímea, Behan Anikó és Ősi Eszter Alíz végeztek az abszolút verseny élén. Ugyanolyan dicsőség illeti meg mind a 367 résztvevőt, akik teljesítették valamelyik távot, ennek szimbólumaként minden befutó kapott egy, ezúttal írott mézeskalácsból készült befutó „érmet”. A távok és nemek szerinti 36 kategóriában pedig közel 100 érem és kisebb ajándék talált gazdára. Külön öröm, hogy a helyi futók is szép számmal képviseltették magukat. A részletes eredménylista elérhető a futapest.hu weboldalon.”