Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 10. vasárnap | Judit napja

Hírek

 

Töltsünk egy szép napot a tónál!

2017. május 12.

A Budakalászi Hírmondó egyik olvasója élménybeszámolóval kereste meg a szerkesztőséget, melyet nagy örömmel adunk közre. A beszámoló akár kedvcsináló is lehet kedves látogatóinknak egy kellemes tóparti időtöltéshez.omszk park gépek

„Hétvégén a tónál jártunk, élvezve a sokoldalú lehetőségeket, melyet kínál az egész családnak. A gyerekek felcsatolták a görkorcsolyát, felpattantak a gördeszkára, illetve a biciklire. Elindultunk majd útközben az egyik padra telepedtünk és figyeltük a wakeboardosok akrobata mutatványait. A vízisít már kipróbáltuk, és örömmel tapasztaltuk, hogy a gyerekek nagyon könnyen ráéreznek a módjára, így gyors sikert könyvelhetnek el. Gyakori, hogy szinte az első próbálkozások egyikén teljes tókört sikerül tenniük a kicsiknek.

Később megálltunk a fitnesz eszközöknél, ahol mi felnőttek edzhettünk, amíg a gyerekek a szomszédos új játszótéren játszottak. Akár át is integethettünk egymásnak. A gépek használatát képes tábla írja le, megkönnyítve az eligazodást. Az eszközök komoly erősítésre alkalmasak.omszk park pálya

A legkisebb gyerek letáborozott az épülő teniszpályánál; figyelte a serényen dolgozó munkagépeket és a markolót, amellyel a salakot egyengették. Számára – és több más fiús apának – ez volt a legérdekesebb a délután eseményei közül.

Ezután a hattyúcsaládot kerestük meg és figyeltük a nádasban töltött életük epizódjait. A frissen ideköltözött példányok békésen megférnek a régebb óta itt élő vadkacsákkal és szárcsákkal. A gyerekek örömmel etették őket. Útközben az élelmiszerbolt mellett nemrég megnyitott mosdót tudtuk használni. Élmény volt ez a nap, gyakran vissza fogunk térni!”

Fentieket kiegészítve elmondhatjuk még, hogy a futópályán is sok az aktív sportoló. Egy itteni lakó beszámolója alapján, nem tud olyan időpontban kinézni az ablakon, amikor ne futna valaki a pályán. Megdöbbentő módon hajnalban is.

A horgászat is népszerű a tónál. Sok család kedvenc elfoglaltsága lett ez a szabadidős tevékenység. Nemrég egy kisfiú a felnőttekkel vetekedve két kilogrammos pontyot fogott.omszk park tó

Kutyánkkal felkereshetjük a Barát-patak gátján a bevásárlóközpontok mögött kialakított futtatót, ahol kedvencünk is kedvére kimozoghatja magát. Jó hír, hogy ezen a területen is további fejlesztéseket tervez a jövőben az Önkormányzat. Fő újdonságként a sétány építését és a parkoló bővítését követhetjük jelenleg folyamatosan nyomon.

Használjuk ki a jó levegőn, szép környezetben együtt tölthető időt és hívjuk el barátainkat, családtagjainkat is!