Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 18. csütörtök | Frigyes napja

Hírek

 

Tornaórák új helyszínen

2018. október 05.

A BMSE focipályái az Omszk parkban széles tömegeket vonzanak immár rendszeresen a futball edzésekre. Az itteni sporttevékenységek köre – az új focipálya átadó után – ismét bővült. A focisták mellett már a város általános iskolás diákjai is rendszeresen látogatnak ide, hiszen a frissen kialakított – önkormányzati, valamint társasági adókedvezményből (TAO) épített – sátorral fedett, modern sportpályát már ők is használhatják októbertől egész éven át.

A mindennapos testnevelés megszervezése komoly feladatot ró a pedagógusokra. A Szentistvántelepi Iskolában heti 105, a Kalász Suliban heti 98 tornaórát kell megszervezniük a tornateremnek nem minősülő tornaszobában, az udvaron, a szentistvántelepi HÉV megálló melletti sportpályán vagy a Sportcsarnokban. A lehetőségeket bővítéseként most a BMSE segít, pályája használatának felajánlásával.

A Kalász Suli diákjai így egy rövid sétát követően, a szentistvántelepi iskolások pedig némi buszozás után rendszeresen itt vesznek részt a testnevelés órákon.  Heti több alkalommal látogatnak el a pályára, ahol kulturált, tágas, színvonalas környezetben végezhetik a testmozgást.  Cserébe az iskolák is felajánlották a focisták számára a téli hideg időszakban a tornaszoba használatát. Legutóbb Tóth Julianna vezetésével két hetedikes csoport képességfejlesztésen alapuló testnevelés óráját tartották itt. A testnevelőktől megtudtuk, hogy a gyerekek értékelik az itteni lehetőséget. Sárosi Tibor a BMSE vezetője pedig elmondta, hogy jól működik az együttműködés a pedagógusok és a sportegyesület között.