Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 23. kedd | Lenke napja

Hírek

 

Tour de Kalász családi bicikliverseny

2018. szeptember 17.

Még alig fejeződött be a szüreti felvonulás, máris itt a következő nagyszabású városi rendezvény, ahol azonban a sporté a főszerep. Az őszi nap idén a korábbiaknál többeket csábított részvételre a családi kerékpárversenyen.
Míg tavaly a rossz idő miatt csak 196-an mérték össze itt erejüket, idén 400-an. A sportos résztvevőket rendezett, könnyen járható környezet fogadta a teljes útvonalon az Önkormányzati Zöldkarbantartók több napos munkájának köszönhetően. Az eseményt a Művelődési Ház munkatársai szervezték és Önkormányzati Rendészek, rendőrjárőrök biztosították.
Az indulók több kategóriában regisztrálhattak, egyénileg vagy családdal, kor és nem szerint. A legidősebb résztvevő 79, a legifjabb 3 évesen vágott neki a távnak. A rajtnál Dömötör Katalin testnevelőtanár bíztatta az indulókat és hívta fel a várható veszélyekre a figyelmet. Kisebb tülekedés után lendületesen indultak meg hangos csengőszóval a csapatok. A legkisebbek számára a teljes 14 kilometeres táv helyett idén is a rövidített 6,5 kilometeres Mini Tour útvonal állt rendelkezésre, így ők a Duna-part helyett a tó mellett haladva érhettek célba. Először fordult elő, hogy itt néhányan eltévedtek, ám a fair play kategóriában őket is díjazták.
Láthattunk fekvőbiciklit, volt aki spontán vett részt papucsban, előfordult defekt és egy kislány lánca is leesett. A legtöbben azonban mégis kifulladva, kiizzadva, büszkén értek a célba. A dobogósoknak Rogán László polgármester személyesen gratulált és osztotta ki a megérdemelt díjakat és érmeket. A nyeremény póló egyedileg készített grafikáját idén nem Uttóné O. Vanda, a Művelődési Ház munkatársa, hanem Külüs László festőművész tervezte.
Köszönjük mindenkinek a lelkes részvételt és gratulálunk a helyezetteknek! Hajrá sportos Budakalász!
Teljes galéria: itt