Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 22. hétfő | Magdolna napja

Hírek

 

Tovább lesznek nyitva a budakalászi temetők

2023. október 27.

November 1-je Mindenszentek ünnepe, november 2. Halottak napja. A következő napokban a temetők meghosszabbított nyitva tartással várják a megemlékezőket. A nagykapuk reggel 8.00-tól 18.00 óráig, a gyalogos bejáratok éjjel-nappal nyitva lesznek.

Budakalászon négy működő temető van: a katolikus temető a Klisovác utcában, a szerb temető a Pomázi úton, illetve két önkormányzati a Csalogány utcában és az Iparos utcában. A következő napokban sokan látogatják majd a sírkerteket. A városrendészek napközben gyakran jelen lesznek, hogy segítsék a közlekedést és a rendőrséggel közösen gondoskodjanak a biztonságról.

A városgondnokság munkatársai ahogyan az előző években, úgy idén is kitakarították és rendbe tették a sírkerteket. Köszönjük a munkájukat!

A Klisovác utca környékén ideiglenes forgalmi rend segíti majd az autóval érkezőket. Az ünnepekre az Erdőhát utca elején elkészül a parkolóberuházás, ennek az a célja, hogy növeljük a szabályos parkolási lehetőségeket a környékben.

A Városrendészet mindenkit arra kér, hogy a temetők környékén ne parkoljanak a járdára, mert az akadályozza a gyalogos közlekedést! Köszönjük.

 

 

A jövő héten teljesen elkészülő Erdőhát utcai parkoló alsó kétharmadát már használhatjuk.