Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. május 30. kedd | Janka, Zsanett napja

Hírek

 

Továbbra is érvényben marad a tűzgyújtási tilalom

2022. július 06.

Bár tegnap (kedden) végre megérkezett az eső Budakalászra is, Pest megyében is érvényben marad a tűzgyújtási tilalom. A tájékoztató a képre kattintva érhető el:

A tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély időszaka) megállapítására vonatkozó körülményeket a NÉBIH EI (Erdészeti Igazgatóség) minden nap értékeli, és egyeztetve a BM OKF-fel dönt arról, hogy a következő napon szükséges-e tűzgyújtási tilalom kihirdetése, vagy nem. A tűzgyújtási tilalom (fokozott tűzveszély) a közzétételtől a visszavonásig (a helyzetben bekövetkezett változás kihirdetéséig) él. Az említett honlapokon napi frissítéssel megtekinthető, hogy van-e érvényben tűzgyújtási tilalom (megállapított fokozott tűzveszély). A hőség idejére kiadott lakossági tájékoztatót ITT olvashatja.

Mivel a tűzveszély állapota a napi felülvizsgálat alapján változhat, az ITT elérhető térképen tudunk naprakész információhoz jutni.

Budakalász területén belül zöldhulladékot égetni tilos; tűzgyújtás és más kerti tevékenységek helyi szabályairól ITT olvashat.

Tűzgyújtás előtt tájékozódjunk az aktuális tűzgyújtási tilalomról / fotó: unsplash.com