Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 23. kedd | Lenke napja

Hírek

 

Tizenöt fa négy helyén a Sport utcában

2018. október 26.

Az Omszk park felé vezető Sport utca összképéhez hozzátartozik nemcsak a régi gyárépület, hanem a már megszokott fasor látványa is. Korábban négy elöregedett nyárfa szegélyezte az utat.

Amellett, hogy ez allergén fajta, a fák nagyra nőtt száraz ágai balesetveszélyesek voltak, különösen a nyári viharok idején. Az Önkormányzat ezért a fák cseréjét határozta el. A fák tavalyi eltávolítását követően az idén az őszi faültetési időszakban új fák kerülnek a régiek helyére. A terület rendezése, előkészítése a napokban megkezdődött. Az előírás szerint a kivágott fákat törzsátmérő szerinti mennyiségben kell pótolni. Így tizenöt új fa kerül ide, a fennmaradó kilenc facsemetének máshol találnak majd helyet. A fa fajtájának kiválasztása során több fontos szempontot vettek figyelembe. Így esett a választás a díszkörtefára, melyet szívóssága miatt gyakran használnak keskeny zöldsáv esetén, korlátozott keresztmetszetű utcákban. Ez a dekoratív fafajta magasra nő, lombhullató, kúp formájú, nem terjeszkedik az utak űrszelvénye felé. A megbízott kertészek a földcserét követően, a fák közt füvesítik majd a területet.

A városrész felújítása már korábban megkezdődött, hiszen nemrég új járda épült itt a gyalogosok biztonságát szem előtt tartva. Az új fasor friss keretet ad majd az utcaképnek, nyáron pedig árnyékot biztosít a gyalogosoknak.