Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 25. csütörtök | Jakab, Kristóf napja

Hírek

 

Új helyszíneken is indul a vízvezetéképítés

2024. július 04.

Július 8-án hétfőn a Szegfű utca Mályva utca és Szentendrei út közötti szakaszán is megkezdődnek és várhatóan szeptember 1-ig be is fejeződnek a vízvezetéképítési munkálatok.

Munkanapokon 7:00 és 17:00 óra között ebben az időszakban a munkavégzéssel érintett utcaszakaszokon az áthaladás nem lesz lehetséges, de a napi munkavégzés befejezése után valamennyi ingatlant gépkocsival is meg lehet majd közelíteni. A gyalogos forgalom mindvégig biztosított lesz.

A munkavégzés alatt a Bem József és Kossuth Lajos utcákon, valamint a Szent László utcán keresztül lehet gépkocsival közlekedni. A Szegfű utca és Mályva utca kereszteződés lezárása idején a Mályva utcát a Szent Lászó és a Kovács Lajos utcák felől lehet majd elérni.

A forgalomkorlátozással kapcsolatos kérdéseiket Fucskó László, a kivitelező Penta Kft. munkatársa munkanapokon és munkaidőben a +36-30/221-3879 telefonszámon készséggel megválaszolja.

A nyári vízkorlátozások és a vízhiány megoldására a Duna-parti kutaktól az ürömi víztároló medencéig több mint 8 kilométer hosszon új, nagy átmérőjű gerincvezetéket épít ki a DMRV Zrt. Ahhoz, hogy Budakalászon javuljon a vízminőség és a vízellátás biztonsága, a hálózat 11 különböző ellátási csatlakozási pontjához (Zrínyi utca, Szent László utca, Téglási András utca, Klisovác utca, Kőbányai út, Árok utca, Csalogány utca) kell eljuttatni az új gerincvezetéket.

A beruházással szükségszerűen együtt járó forgalmi korlátozások miatt Budakalász kérte, hogy az intézmények közelében csak a tanítási időszak után kezdődjenek meg a munkálatok.  A beruházás eredményeként lesz elegendő ivóvíz a magasabban fekvő településrészeken, de a rossz állapotú, kis átmérőjű lakossági ellátóvezetékek cseréjére még várni kell.

Kérjük, a munkálatok közelében fokozott figyelemmel közlekedjenek!