Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Új konyha és tálaló a Nyitnikék Óvodában

2019. július 12.

Nemrégiben a Nyitnikék Óvoda Pomázi úti telephelyén átépítették a korábbi konyhát, és kialakítottak egy tálalóhelyiséget is közel bruttó 3 millió forintból. Az összeget az Önkormányzat az intézmények éves felújításaira szánt költségvetési keretből finanszírozta. A falakat áthelyezték és újraburkoltak mindent. Az átalakítási munkák július végéig fejeződnek be.

Az óvodák tagintézményeiben minden évben végre kell hajtani karbantartási munkálatokat kb. 1-2 millió forint erejéig: hol festeni kell, másutt padlófelújításra van szükség. A Pomázi úti óvodaépületeket 2015-ben 32 millió forintos pályázati forrásból hőszigetelték, előtte a nyílászárókat cserélték. Következő lépésben cserélték a bojlert közel félmillió forintos költséggel. Az átalakításoknak köszönhetően jelentősen javult az intézmény energiafelhasználása.

Egy jó óvoda működéséhez nemcsak a lelkes pedagógusok, a magas szintű szakmai munka szükséges, de a megfelelő, korszerű körülmények, gyermekbarát felszerelések biztosítása egyaránt elengedhetetlen. Budakalász Város Önkormányzata a Pomázi, Szalonka és Mályva utcai tagintézményekben 2019-ben a felújításokra mintegy 5,1 forintos összeget különített el.

Korszerűsítették a Telepi Óvoda villámvédelmi rendszerét és a Nyitnikék Óvoda Szalonka utcai tagintézményébe is – a többi óvoda után – megépült az Ovi-Foci Pálya.

Idén a Képviselő-testület egy új óvoda megépítéséről döntött. Az előző évi megtakarítások, tervezés eredményeképpen mintegy 200 millió forintos saját forrásból új óvoda épül a budakalászi kislányok, kisfiúk számára.