Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 22. szerda | Beáta, Izolda napja

Hírek

 

Új, széles, térköves járda a Jókai utcában

2018. szeptember 11.

A Budakalászi HÉV – megállóhoz közeli Jókai utcában lakók és az erre közlekedők mindennapjaiban hamarosan jelentős javulás lesz érzékelhető. Az itteni járda még a hatvanas években készült, így egyenetlen felületével, váltakozó anyagú burkolatával felújításra szorult. A járda szélessége helyenként nem volt több 40 centiméternél, míg máshol a 80 centimétert is elérte.

Az Önkormányzat megbízásából most elkezdődött a rekonstrukció. Mind a burkolatot, mind a szélességet szakaszonként egységesítik. Az első fázisban mintegy 160 méter hosszúságban bontották ki a régi járdát. Kiszedték a betont, majd teherautóval elszállították a törmeléket.  Ezt követően kitűzték a nyomvonalat, alapot szedtek és elkezdték a szegélyezést. A meglévő, jó állapotú bejáratokat nem bontják fel.

Az új térkő burkolatot 10 x 20 centiméteres kövek alkotják majd az egy méter szélességű, kényelmesen használható új járdán. A rekonstrukció költsége összesen bruttó 23,4 millió forint. A megvalósításhoz 16 millió forint hazai pályázati forrás bevonását tervezi a város.