Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. április 12. péntek | Gyula napja

Hírek

 

Újabb előrelépés az elkerülőút ügyében

2017. március 06.

A Budakalászt elkerülő, a Pomázi és az Ország utat összekötő út építésével kapcsolatban február 23-án a Polgármesteri Hivatalban jártak a szentistvántelepi lakókat képviselő csoport tagjai. A megbeszélésen a Hivatal és az Önkormányzat vezetői fogadták a csoport képviselőit. DSC_0435_2

Mint ismeretes, a lakók a terület fokozott környezeti terhelésére hivatkozással kezdeményezték az elkerülőút nyomvonalának módosítását. A február végén történt megbeszélésen emellett újabb javaslatként a teljes régió közlekedéspolitikájának felülvizsgálatát kérték. A megbeszélésen a csoport képviselői átadták alpolgármester asszony számára a kezdeményezést támogató lakók aláírásait.

A találkozón elhangzottak alapján Rogán László polgármester levélben kereste meg dr. Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkárt, hogy kezdeményezze az elkerülőút nyomvonalának módosítását és a teljes régió közlekedésének vizsgálatát. A levél mellékleteként Szentendre és Pomáz városvezetőivel történt egyeztetés jegyzőkönyvét, valamint az összegyűjtött aláírásokat is megküldték a felelős államtitkárságnak.

A két dokumentum teljes terjedelmében itt tölthető le.

Bízunk benne, hogy hamarosan pozitív folytatása következik az együttműködésnek.