Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2020. december 02. szerda | Melinda, Vivien napja

Hírek

 

Újabb esőbeálló épült: ezúttal a Budakalász hévállomáson

2019. május 15.

Az Önkormányzat és a MÁV-HÉV Zrt. még a tavalyi év során kezdtek egyeztetéseket a budakalászi hévmegállók fejlesztése érdekében. A tervezett korszerűsítések több lépcsőből állnak, és mindhárom állomás területét érintik. Ezek közül jó néhány már meg is valósult: Budakalász állomáson új kerítés épült, a Lenfonógyár és Szentistvántelep megállóknál pedig korábban telepítettek új esőbeállókat a peronokra. Most Budakalász állomás is sorra került, elkészült az új várakozóhely. Nemcsak a hévvel, de a hévig kerékpárral közlekedők kényelme is fontos: a városlakók Budakalász közösségi oldalán választhatták ki, hogy milyen típusú kerékpártárolókat vásároljon az Önkormányzat a három hévállomáshoz.  

Budakalász állomásnál szinte teljesen elkészült az új esőbeálló. Az építmény már megkapta végleges formáját, oldalfalakkal is rendelkezik. Ez után kerül még sor a megálló világításának kiépítésére. 

Ahogy itt, úgy a szentistvántelepi hévmegállóban is volt lehetőség arra, hogy minden irányból védőfalakat kaphasson a beálló. A Lenfonó állomáson viszont a peron keskenyebb és ívelt, emiatt, hogy a járművezető beláthassa a területet, az esőbeállók itt csak tetőt kaphattak. Ebbe a megállóba egyébként nemrégiben új padokat és szemeteseket is kihelyeztek. A szentistvántelepi hévállomáson található padok deszkáit a városfenntartási csoport kollégái ősszel festették újra. Az itteni park kezelése az Önkormányzat feladata, míg az állomás karbantartása és fejlesztése a közlekedési társaságé.

A MÁV-HÉV Zrt. korábbi írása a fejlesztésekről.

Az esőbeállók telepítésével párhuzamosan közös tervezés is elkezdődött a kerékpárosok érdekében, hiszen sokan járnak biciklivel a hévállomásokra. A városlakók most tavasszal a közösségi oldalon választhatták ki, hogy a többféle biciklitároló közül melyiket kedvelik leginkább. A „Forrás” típusú modell nyert az on-line szavazás során. Ebből a fajtából vásárol az Önkormányzat mindhárom megállóhoz, a telepítéseket pedig a MÁV – HÉV Zrt. végzi majd.