22 °C

Budakalász

2019. április 21. vasárnap , Konrád napja

Hírek

 

Újabb fejlesztések a HÉV-megállók területén

2019. február 18.

A MÁV-HÉV Zrt. és az Önkormányzat korábbi tárgyalássorozatának megfelelően folytatódtak a fejlesztések a budakalászi HÉV – megállók területén.  Tavaly készült el az új kerítés Budakalász állomáson majd a Lenfonógyári peronra telepítettek új esőbeállót.

Utóbbival kapcsolatban kapott felhasználói visszajelzések alapján utánajártunk, hogy miért csak felülről kapnak védelmet az itt várakozók. „Az ívben lévő peron, valamint annak keskeny szélessége miatt, illetve a járművezető peronra látásának biztosítása érdekében volt indokolt ez a kialakítás. Leszűkült járószélességben, elhaladó jármű melletti gyalogos forgalom könnyen balesethez vezetne. A beálló teteje is keskeny kivitelű, pontosan ezen okok miatt.” – mondta el Cselőtei László a közlekedési társaság beruházási irodavezetője.

A szentistvántelepi HÉV-megállóban is elkészültek az esőbeálló telepítésével, e helyszínen minden irányból volt lehetőség a védőfalak kialakítására. Frissen is aszfaltoztak itt egy részt, ezért oszlopot helyeztek ki, hogy senki ne lépjen a friss felületre. Ezt egy elkövető sajnálatos módon a napokban egyszerűen felgyújtotta, a tüzet a szentendrei tűzoltók oltották el.

A Budakalász megállóba tervezett esőbeállót is megrendelték, szerkezetének gyártását megkezdték.

A szemeteseket már újakra cserélték a Lenfonógyárnál, itt új padokat helyeznek ki hamarosan.