Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. november 28. kedd | Stefánia napja

Hírek

 

Újabb kutyás szemetesek az Omszk parkban

2020. október 05.

Újabb 3 kutyás szemetessel bővült az Omszk park infrastruktúrája. A 2020. július 15. óta érvényben lévő szabályozás értelmében:

  • Az Omszk park nyugati, északi és keleti oldalán, a térkővel burkolt sétányon, illetve azon kívül, a parttól távolabb eső részeken pórázon vezetve megengedett a kutyasétáltatás.
  • A József Attila utca és 11-es út találkozásánál le lehet vinni a kutyát fürdetni az Omszk-tóban, más helyen azonban nem lehet keresztezni a futópályát. Itt táblák figyelmeztetik majd a futókat és sétálókat a keresztirányú kutyás forgalomra.
  • A Kahl am Main sétányon továbbra sem lehet kutyát sétáltatni, viszont a Sport utcai kutyafuttató felől az Auchan felé megnyílik egy átjáró (ami a töltésről már most is ki van taposva). Ezt az útvonalat az önkormányzat a szükséges hatósági engedélyek beszerzése után biztonságosan kiépítve átjáróvá teszi.
  • A kutyával látogatható területeken 5 kutyaürülékes szemetes van kihelyezve.

Az eddigi tapasztalatok szerint a legtöbb szabálytalanság a póráz használatának hiányából és a nem engedélyezett területen kutyával való sétákból adódik. A kutyagumi kapcsán kérjük a látogatókat, hogy ne a köztéri szemetesekbe, hanem az erre a célra kihelyezett és fedéllel rendelkező szemetesekbe tegyék a kutyaürüléket. Ilyen szemetesből immár 5 darab van a park területén, mind a három, kutyával látogatható oldalon.

Kapcsolódó: Ebösszeírás 2020 – november 1.-ig kell lejelenteni az ebek adatait! Részletek ide kattintva olvashatók>>