Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 24. szerda | Kincső, Kinga napja

Hírek

 

Újabb pályázat óvodaépítésre

2017. október 25.

Ismét pályázatot nyújtott be óvodaépítésre az Önkormányzat. Mint ismeretes a Vasút sori óvoda újjáépítésére 2016. májusában a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programoz (VEKOP) adott be pályázatot az Önkormányzat. A pályázat 100 %-os intenzitású, tehát nem kell önerőt biztosítania városnak. A dokumentációk, az építési tervek, költségtervek, megalapozó dokumentumok elkészültek és az építés hatósági engedélyezés is megtörtént a tavalyi ében. Pályázatunkat 2016. májusában befogadták, azonban azt a mai napig nem bírálták el.

Nyílt azonban most egy újabb pályázati lehetőség – melyet a Magyar Államkincstár írt ki –  ugyanezen célra, amely 15%-os önerőt követel meg. A Képviselő-testület döntése szerint a fenti lehetőséget kihasználva újra pályázunk egy háromcsoportos óvoda építésére.

A városvezetés folyamatosan figyeli a felhasználható pályázati és forráslehetőségeket. Így, amennyiben a VEKOP pályázat nem jár eredménnyel, abban az esetben e másik pályázattal szeretne a város biztos forrásokat teremteni az intézménybővítésre.

Amint friss információ áll rendelkezésre az elbírálással kapcsolatban, mindenképpen jelezzük azt.