Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. július 28. szerda | Szabolcs napja

Hírek

 

Újjáalakul a Polgárőrség: találkozó a Faluházban

2021. július 20.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Budakalászon hosszabb szünet után újjáalakul a polgárőrség. A szervezők szeretettel várják a város közbiztonságának javítása érdekében önkéntes munkát vállaló hölgyeket és urakat július 22-én (csütörtökön) 19 órára a Faluház emeleti dísztermébe egy személyes találkozóra.

A polgárőrség egy civil önkéntesekből álló szervezet, mely a rendőrséggel és a városrendészettel szorosan együttműködve hatékonyan tudja javítani a város közbiztonságát. A polgárőrség eredményes működését a város vezetése is fontos célnak tekinti, amihez az önkormányzat igyekszik megadni a szükséges támogatást.

A korábbi városvezetés idején a polgárőrség működése elhalt, feladatait részben a nagyobb hatáskörrel rendelkező városrendészet vette át, de maradtak betöltetlen rések. Az éjszakai órákban például a városrendészet munkatársai nincsenek szolgálatban, a rendőrség erői is korlátozottak, így leginkább ebben az időszakban hiányzik a polgárőrség jelenléte, elérhetősége. Ezen túl a polgárőrök a nappali időszakban is számos területen tudnak tenni városunk biztonságáért, például részt vehetnek a nagyobb létszámú városi rendezvények biztosításában, segíthetik az iskolák biztonságos megközelítését, vagy szerepet vállalhatnak a bűnmegelőzési oktatásban.

Esemény: Polgárőrség újraindítása
Időpont: 2021.07.22. (csütörtök) 19:00
Helyszín: Faluház, Díszterem