Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. március 21. kedd | Benedek napja

Hírek

 

Készülődik a Mikulás Budakalászon

2022. december 01.

A Mikuláskommandó újra akcióba lép a Szent Ferenc Karitász Csoport szervezésében Budakalászon, hogy csöndben, titokban meglepje a nehezebb körülmények között élő kalászi gyerekeket.

Az akcióhoz bárki csatlakozhat, és Budakalász két katolikus templomának előterében elhelyezhetjük az adományainkat. Főként jó állapotban lévő fejlesztő játékokat, hiánytalan társasjátékot, puzzle-t, csokit, olajos magvakat, várnak, plüssöket viszont idén sem kérnek.

A felajánlásokat utoljára vasárnap a szentmisék előtt és után adhatjuk át. A misék rendje:

10:00-kor a Szentistvántelepi Templom (Széchenyi u. 53)

8:00-kor és 18:00-kor a Szent Kereszt Felmagasztalása Templomban (Ady Endre u. 1).

Szent Miklós legendájának fontos része a csendben, titokban történő adományozás, ami az éjjel, cipőkbe rejtett ajándékozás szokásában a mai napig él.

December 3-án délután 4 órakor a Szentistvántelepi Templomban Mikulás Musicalt hallgathatunk meg.

A több, mint 50 szereplős zenés darab Szent Miklós életét ismert, és kevésbé ismert életrajzi történetein, legendáin keresztül mutatja be. A darabot Wettstein Márk színművész hallgató újította fel, és rendezte. A szereplők a cserkészcsapat tagjai.

Zeneszerző: Pipó József, Szövegkönyv: Andrásfalvy Etelka.

December 6-án délután a „Tűzoltó Mikulás”, és a „blogolmanók” osztanak majd mikuláscsomagokat a város különböző pontjain. A Duna-parton már december 3-án érkezik a „Motoros Mikulás”.

 

budakalasz-szent-miklos