Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 21. vasárnap | Dániel, Daniella napja

Hírek

 

Újra nyitva a Faluház – bővül az állandó kínálat, a nyáron elkezdődhet a felújítás

2023. január 11.

Az év végi szünetet követően újra megnyitotta kapuit a Faluház. A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár szeretné bővíteni eddigi kínálatát, a tervek szerint pedig nyáron elkezdődik a külső területek felújítása.  

A legjobb hír az, hogy kinyitottunk és normál üzemmódban dolgozunk tovább. A környezetünkben sajnos sokan bezártak az energiaválság miatt, mi viszont bővítjük az állandó kínálatunkat és új programokat is tervezünk – mondta honlapunknak Benkó Attila intézményvezető.

Az első nagy eseményre sem kell sokat várni: pénteken 20 órakor kezdődik Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák koncertje a bálteremben. A formáció az Egyesült Államokban felvett új lemezének anyagát mutatja be ezen az estén, illetve régi slágerekkel is készül. A Faluház a magyar kultúra napját is szeretné méltó módon megünnepelni január 22-én és már körvonalazódnak az év további fontos programjai. A művelődési ház munkatársai egy sikeres pályázatnak köszönhetően nyári gyermektábort is szerveznek majd.

A Faluház kertjének megújulása az idén kiemelt projekt. Ugyancsak egy sikeres pályázatnak köszönhetően lehetőség lesz a Faluház külső környezetének rendezésére, új szabadtéri színpad kialakítására és további műszaki fejlesztésekre is. A munka a tervek szerint június elején kezdődik.