Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Ülésezett a Képviselő-testület – együttműködés a Szent István Templom felújításért

2022. szeptember 20.

A gyermekek korai fejlesztésének segítése, a Kalászi Idősek Klubja intézményvezetői pályázata és a Szent István Templom felújítása is terítékre került a budakalászi Képviselő-testület hétfő délutáni, rendkívüli ülésén.

Pályázati úton 33,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Budakalász a helyi Szent István Templom felújítására, előtető építésére. Az Önkormányzat és a Plébánia együttműködési megállapodásban rögzíti a felújítás tervezésével, megvalósításával és finanszírozásával kapcsolatos feladatok elvégzésének és együttműködésének szabályait. Ez alapján a Plébánia a beszerzési eljárás eredményessége érdekében csaknem 5,5 millió forint  fedezetkiegészítést biztosít Önkormányzat számára. A kivitelező kiválasztására irányuló beszerzési eljárás időközben befejeződött, érvényesnek és eredményesnek nyilvánították. Nyertese a Mészáros Kft. lett, amely 29.351.978,-Ft +áfa összegért vállalja a munkát. A Képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert az eljárás eredményeképpen létrejövő vállalkozási szerződés aláírására nyertes ajánlattevővel.

Az Önkormányzat, a Ceglédi Tankerület, a Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentendrei Tagintézménye és a Budakalászi Bölcsőde vezetői között létrejött használati szerződés lejárt. A tervek szerint a Pedagógiai Szakszolgálat fejlesztő pedagógusai a budakalászi kihelyezett épületük felújításáig, 2022. június 30-ig maradtak volna a bölcsődében, ahol csaknem két éven át budakalászi lakosú, bölcsődés és pomázi családok gyermekeinek korai fejlesztését végezték. Az épület felújítása megtörtént, de a költözés előtti nyári műszaki hiba folytán az épület víz alá került, emiatt szükségessé vált, hogy a falak kiszáradásáig, de legkésőbb december végéig a gyermekek érdekeit is figyelembe véve a Mályva Bölcsődében folytatódhasson tovább a korai fejlesztés. A Képviselő-testület hozzájárul ahhoz, hogy a Budakalászi Bölcsőde Mályva utcai Tagintézménye egy helyiségét egyéni korai fejlesztő foglalkozások megtartására térítésmentesen használatba adja december 31-ig.

A Kalászi Idősek Klubjának vezetője, a közalkalmazotti jogviszonyának 2022. szeptember 30. napjával közös megegyezéssel történő megszüntetését kérte. A magasabb vezetői megbízás ellátására nyilvános pályázatot ír ki a város. Zárásként a testület javaslatot fogadott el a Dolinai és Hegyalja utcák találkozásánál található 3530/1 helyrajzi számú ingatlan átminősítéséről.

Megújul a budakalászi Szent István Templom.