Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 02. péntek | Anita, Kármen napja

Hírek

 

Ülésezett a Képviselő-testület – megújul a Cserkészház Budakalászon

2022. június 14.

Eredményes a Patakpart Iskola körüli úthálózat-fejlesztésre kiírt feltételes közbeszerzési eljárás, és megújul a Cserkészház is – rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület

Hétfői ülésén a testület egyebek mellett a cserkészház fejlesztéséhez kapcsolódó újabb határozatot fogadott el. A Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány és a Vidra SE 2022 januárjában pályázati kérelemben jelezte, hogy külső pályázati, valamint TAO-forrás bevonásával közösen szeretnék befejezni a félkész épületet. A pályázat sikeres volt és a beruházási keret 70 százaléka a rendelkezésükre áll. A hiányzó 30 százalékos önrészhez (25,2 millió forint) a Vidra SE az önkormányzattól kért támogatást.

A képviselő-testület még 2022. februári döntésével 15 évre használati jogot biztosított a Cserkész Alapítvány és a Vidra SE számára az önkormányzat tulajdonában lévő területen. A Cserkészház emeleti szintjét és a köztes épületrészt jelenleg a Budakalászi Jóléti Szolgálat Alapítvány bérlője, a Netget Kft. használja. Annak érdekében, hogy a közcélú feladatokat ellátó Cserkészház beruházása elkezdődhessen, az Önkormányzat a volt szövőgyár területén egy 40 m2-es raktározási célra alkalmas épületrész pályázat kiírása nélküli bérbeadását engedélyezte a Netget Kft. részére.

A testület a Sekrestyés utcai két építési telek értékesítésére vonatkozó pályázat eredménytelenségének megállapításáról és újabb pályázat kiírásáráról is döntött.

Ezt követően zárt napirendi pontok következtek közbeszerzési eljárások lezárásáról. A tavaly átadott „Patakpart Általános Iskola megközelítését szolgáló úthálózat- és infrastruktúra-fejlesztés”, valamint az „OMSZK Parkban található közterületi játszótér és fitnesz park felújítása, környezetének rendezése” tárgyú közbeszerzési eljárás egyaránt eredményes volt. Előbbi projektben négy pályázó közül a VIANOVA 87 Közmű és Útépítő Zrt. nyújtotta be az értékelési szempontok szerinti legkedvezőbb érvényes ajánlatot, az Omszk-park fejlesztésére kiírt pályázat nyertese a Magyar Kőris Kertészeti és Szolgáltató Kft. lett.

A Képviselő-testület lezárta a „Budakalász, Cseresznyés utca-Gyümölcs utca (Cseresznyés u. – Bodza u.) között szakaszának burkolat felújítás” tárgyában lefolytatott beszerzési eljárást is. Az Önkormányzat korábban vissza nem térítendő támogatást nyert el a fenti útszakasz felújítására. A kivitelező kiválasztására beszerzési eljárást indult, amin végül a PENTA Általános Építőipari Kft. ajánlata bizonyult a legjobbnak.

A testületi ülésen tárgyalt valamennyi nyílt előterjesztés, valamint a zárt ülésen tárgyalandó előterjesztések tárgy szerint megjelölve itt megtalálhatóak.

Megújul a Cserkészház!