Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 10. szombat | Gréta, Margit napja

Hírek

 

Ütemterv szerint halad a munka az Omszk parkban

2022. augusztus 03.

Az arra járók láthatják: javában tart az Omszk parkban található közterületi játszótér és környezetének felújítása. A munkaterületet július 11-én vette át a kivitelező, és a szerződés alapján 150 napja van az új játszótér átadására. A keddi bejárás alkalmával az Önkormányzat munkatársai megállapították, hogy a játszótér határainak kitűzése megtörtént, az elbontott anyagokat elszállították, a meglévő fák védelme biztosított. A munkák ütemterv szerint, rendben zajlanak.

A kivitelező az előre meghatározott ütemterv szerint haladva, előbb a már meglévő eszközök és utcabútorok, majd a burkolatok és a szegélyek bontását és elszállítását végezte el. Ezt követte a fák kalodázása, hogy az új tervekben is fontos régi fák ne sérülhessenek meg a munkálatok során. Ezen a héten a további földmunkák zajlanak, illetve az ivókút áthelyezése és a térfigyelő kamera nyomvonal építése is a tervben szerepel. A folytatásban a burkolatépítés következik, majd az új játszótéri eszközök telepítésére kerül sor. A meglévő fitnesz eszközök és játszótéri eszközök javítását és felújítását követően az új utcabútorok beszerzése és telepítése, a növénytelepítés és a városi térfigyelő kamerarendszer kiépítése szerepel még a feladatok között. A burkolatválasztásnál a korszerűségre, a minőségre és a természetközeliségre törekedtek a tervezők. A gyerekek és a játszótér biztonsága kiemelten fontos, mindezt az egész területet minden oldalról körülvevő – a tó felől a természetes jelleget megtartva, cserjefoltokba épített – kerítés, cserjék, szolár lámpák, valamint térfigyelő kamerák segítségével oldják meg. A napokban megtörtént a kitűzés is, vagyis immár gyakorlatilag is kialakították a játszótér és a fitneszpark határait, fentről nézve már látható a terület pontos alakzata is.

A helyszín négy nagy egységre oszlik, melyek határozottan elkülönülnek egymástól, mégis szervesen összekapcsolódnak. A „nagyok birodalma”, a „kicsik birodalma”, valamint a fitnesz park között, központi helyen, mint egy főtér, található a pihenő terület, amely egy napozó és egy piknikező részből áll. A mintegy 3000 négyzetméteres területen, a fejlesztéseknek köszönhetően nem csak a gyermekek érezhetik jól magukat, hanem a kikapcsolódásra, mozgásra vágyó felnőttek is.

A tervekről korábban részletesen írtunk. Arról, hogy pontosan hogy fog kinézni a játszótér és annak környezete, bővebben ITT olvashat.

A video a képre kattintva elérhető