Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 23. kedd | Lenke napja

Hírek

 

Útfelújítási munkálatok kezdődnek

2023. július 13.

A közlekedés minden budakalászinak fontos kérdés. A Magyar Közút kezelésében lévő utak forgalmának problémája miatt folyamatosan felemeli hangját a városvezetés, az önkormányzat kezelésében lévő úthálózat pedig az erőforrások adta keretek között évről évre folyamatosan megújul és fejlődik.

Július 17-én és 18-án mart aszfaltos útfelújítás lesz a Gátőr, a Gyöngyvirág és a Szőlő utcákban, valamint a Berdó utca egy szakaszán. A Szőlő utca soron kívüli felújítását a lakók kezdeményezték az önkormányzat útépítési érdekeltségi hozzájárulásról szóló rendelete alapján, közvetlen anyagi részvétellel.

A mart aszfaltos útfelújítási munkálatok napjain, hétfőn és kedden munkaidőben teljes útlezárásra kell számítanunk. Gyalogosan a munkálatok ideje alatt is közlekedhetünk az érintett utcákban, az aszfaltra autóval viszont csak az aznapi munkálatok befejezése előtt és után hajthatunk be. A felújítás során alkalmazott technológia mart aszfalt terítést és emulziós felületzárást tartalmaz.

Fontos, hogy a munkálatok napjain ne parkoljunk az érintett utcákon!

A munkálatok előkészítése már július 13-án megkezdődik, többek között a szakemberek a csatornafedelek szintjét igazítják a felújított útszakaszok leendő magasságához.

illusztráció: pixabay.com

A korábbi ígéretnek megfelelően rövidesen folytatódik a cementes útstabilizáció is!

A cementes útstabilizációs munkálatok pontos idejéről a későbbiekben adunk majd hírt. Az útstabilizáció során bitumenes felületlezárás történik a Kálvária és Keskeny utcákon valamint a Som és Levendula utca bevezető szakaszán az Erdőhát utcától indulva.

A projekt technológiájával kapcsolatban érdemes tudni, hogy ez egy költséghatékony, köztes megoldás a murvázás és az aszfaltozás között. A munkálatok évekre garantálják az utak normális, használható állapotát. Az Önkormányzat célja, hogy az útfelújításra rendelkezésre álló pénzből minél több út újulhasson meg, a lehető leghatékonyabb, leghasznosabb módon. A bitumenes réteggel ellátott útszakasz forgalma sokkal kevesebb porral jár.