Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 23. kedd | Lenke napja

Hírek

 

Útlezárással járó demonstráció lesz az M0 budakalászi csomópontjánál

2023. június 08.

A 2011 Egyesület képviselői bejelentették, hogy péntek délután lezárják az M0 autóút Budakalászra vezető lehajtóját, ami a Megyeri híd felől érkező forgalomban a szokásosnál nagyobb torlódásokat okozhat.

A rendőrségnél bejelentett és a hatóságokkal egyeztetett figyelemfelhívó demonstráció célja, hogy az M0 autóút folytatásának tervezési munkáihoz a közelgő határidőig a Kormány biztosítsa a szükséges forrást. Mint arról már többször hírt adtunk, az M0 északi szektor (a 11-es és 10-es számú főutak közötti 8 kilométeres szakasz) kiviteli terveinek elkészítésére tavaly decemberben megkötött szerződés csak akkor lép életbe, ha a Kormány 2023. június 14-ig biztosítja a közel 4 milliárd forint forrást. Hangsúlyozzuk: jelenleg még csak a tervezési munkák indításáról van szó, a kivitelezési szakasz optimális esetben is csak az évtized végén indulhat.

Városunk és a környék települései fuldokolnak az óriási átmenő forgalomtól. A budakalászi városvezetés éveken át tárgyalt, önállóan és a környező települések polgármestereivel együtt is sürgette a beruházást, ami lassan ugyan, de eddig haladt előre. Most azonban a Kormány részéről a közelgő határidő ellenére nem érkezett megnyugtató válasz a projekt folytatását illetően.

A demonstráció szervezői azt remélik, hogy a megmozdulás révén több figyelmet kaphatnak Budakalász és a környező települések közlekedési problémái.

Hangsúlyozzák: kezdeményezésük mentes a pártpolitikától, a Pilis-Dunakanyarban élők és az erre közlekedők érdekét szolgálja.

A szervezők a közlekedőktől megértést, türelmet; az esetleges kellemetlenségekért pedig elnézést kérnek.

A demonstráció helyszíne az M0 budakalászi lehajtója lesz.