Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 22. hétfő | Magdolna napja

Hírek

 

Vadkár elhárítás – Beszámoló

2018. január 22.

Korábban hírül adtuk, hogy az elszaporodott és a kiskertekben károkat okozó vadállomány visszaszorítására vadkilövést rendeltek el. Az eddigi tapasztalatokról adunk most beszámolót.

Az Idősek Otthona környékén, a korábbi észleléseknek megfelelően két vaddisznót és egy baromfikat tizedelő rókát ejtettek a kijelölt vadászok. Csali módszerekkel, hosszú megfigyeléssel, őrködéssel sikerült eredményt elérni. Az állatok azóta óvatosabbak ugyan, de még mindig jelen vannak a környéken, erre utalnak a fellelhető jelek. Erdei környezetben a vadon élő állatok sokkal óvatosabbak. Környékünkön ez nem jellemző, azért is van szükség a visszaszorításukra, mert megszokták az emberi jelenlétet, nem tartanak tőlünk, nem húzódnak vissza. Egy 150 kilogrammos vadkant többször jelentettek, kilövése még várat magára. Ez a példány mindenképp veszélyes, ha szorítva érzi magát, nekimegy kutyának, embernek egyaránt. Észlelt megjelenése a Varjú forrás környéke volt, amelyet Disznós ároknak is neveznek. A kilövésekre szigorú vadászati szabályok vonatkoznak, aggodalomra nincs ok, a kutyák nincsenek veszélyben. A kilőtt állatok húsát a rendelkezések értelmében leadták a vadásztársaságnak.

A vadászatok ideje 2017. szeptember 28. és 2018. március 14. között, előre láthatólag 14 és 00 óra, illetve 00 és 07 óra között várható.

Vadászati területek:

Íjászpálya környéke, Klisovác utcai Varjú forrás környéke, a Kőbányai úti autószerelő műhelytől a forrásig tartó terület, Bozót utca és az állattartó telep környéke