Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 22. hétfő | Magdolna napja

Hírek

 

Budakalászon is fölénnyel nyert a Fidesz az országgyűlési választásokon

2018. április 09.

Országos eredmények 

A 2018. április  8-i országgyűlési választásokon országosan óriási fölénnyel nyert a FIDESZ-KDNP. Az adatok még nem hivatalosak, a  feldolgozottság 97,5 százalékon áll (április 9-én), de a végleges eredményeket befolyásoló változások már nem várhatók. Ennek alapján megvan a kétharmada a kormányzó pártnak, a  FIDESZ 133 mandátumot szerzett. A kormánypárt tehát megismételte a 2014-es eredményét. A második helyen a jobbik áll 26 mandátummal, harmadik az MSZP-Párbeszéd 20, negyedik a DK 9, ötödik az LMP 8 képviselővel, emellett egy független, egy EGYÜTT jelölt és egy német nemzetiségi képviselő jutott be a parlamentbe.


Pest megye 3. választókerület eredményei

Az eredményeket illetően körzetünkben Pest megye 3-as választókerületében is a Fidesz-KDNP nyerte a listás szavazást valamint országgyűlési képviselő-jelöltek közül Hadházy Sándor a Fidesz-KDNP jelöltje nyert jelentős fölénnyel 46,49 %-kal, akinek immáron ez a hatodik megválasztott ciklusa. Második helyen Király Miklós DK-s 19 %-kal, harmadik helyen pedig Pál Gábor JOBBIK-os  jelölt 17,5 százalékkal végzett.


Budakalászi eredmények

Budakalászon a választások rendben zajlottak, rendkívüli esemény nem történt. A szavazási kedv hagyományosan kimagasló volt városunkban, folyamatosan az országos átlag fölötti adatokat jelentettek településünkről. A nap végén majd 10 százalékkal magasabban (ami összesen 77,92 %) szavaztak Budakalászon, mint országosan. A 6. számú választókörben pedig a szavazók 84, 04 (!) százaléka ment el választani, ami Pest megye 3-as számú választókerületében a legmagasabb arány!

A városi eredmények is a Fidesz-KDNP elsöprő győzelmét hozták, 46,6 %-os elsőséggel. A képviselőjelöltek közül a FIDESZ-es Hadházy Sándor nyert 46,9 %-kal. Második a DK-s Király Miklós,  17,8 %-kal. A harmadik helyen pedig egy százalékkal lemaradva 16,7 %-kal a JOBBIK jelöltje Pál Gábor végzett.