Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. július 21. vasárnap | Dániel, Daniella napja

Hírek

 

A város a lakókért – a lakók a városért

2017. szeptember 12.

Budakalász fejlődése kézzelfogható. Évről évre egyre szebb, rendezettebb és élhetőbb a város. Utak, közterületek épülnek, közintézmények bővülnek és újulnak meg. A városban rendezett számos programmal pedig az egy közösséghez tartozás pozitív élményét tapasztalhatják meg az itt élők. Budakalász fejlesztése, a városlakók életkörülményeinek javítása azonban csak jó városgazdálkodással és megfelelő bevételekkel valósítható meg. Ehhez az is szükséges, hogy a város polgárai is hozzájáruljanak a terhekhez. A kommunális adóból közvetlen környezetünk válik szebbé és jobbá, saját ingatlanunk pedig értékesebbé. A törvényi kötelezettség mellett tehát kézzelfogható eredménye van a befizetésnek. adozas

Adózási aktualitások

A 2017. szeptember 15-ig esedékes kommunális és gépjármű adó befizetésekről szóló értesítőket, csekkeket augusztus hónapban minden budakalászi ingatlan és gépjárműtulajdonos részére postán megküldtük. Amennyiben nem kapták kézhez, kérjük minél előbb jelezzék az adóiroda munkatársai felé a következő elérhetőségeken: +36 (26) 340-266 vagy ado@budakalasz.hu.

Általános adózási tudnivalók

  • Gépjárműadó (teljesítményadó)

Az adó alanya az a magánszemély vagy vállalkozás, aki/amely a járműnyilvántartásban az év első napján üzembentartóként, ennek hiányában tulajdonosként szerepel. Több üzembentartó esetén az adó alanya az, akinek a nevére a forgalmi engedélyt kiállították. A gépjárműadót azon Önkormányzat felé kell egész évben megfizetni, ahol az üzembentartó állandó lakhellyel/székhellyel rendelkezik. Gépjármű tulajdonjogában illetve üzembentartó változás esetén, az eladónak 8 napon belül, a vevőnek 15 napon belül kell bejelenteni az illetékes hatóságnál (okmányiroda, kormányablak). Ha valaki év közben új autót helyezett forgalomba illetve használt autót kivont a forgalomból vagy visszahelyezte azt illetve forgalomból kivont autót vásárolt. Időarányosan állapítják meg az adót a Belügyminisztérium Járműnyilvántartása alapján.

  • Kommunális adó

Az adó alanya egész évben az a személy, aki Budakalász város belterületén elhelyezkedő ingatlan tulajdonosa, továbbá a földhivatali nyilvántartásban felépítménnyel rendelkező külterület ingatlan tulajdonosa. Az ingatlan tulajdonjogában bekövetkezett változást kérjük minden esetben jelezzék az adóiroda munkatársai felé. A kommunális adó kötelezettség az év első napján keletkezik, egész évre szól, időarányos adó megállapítás nincs.

Ha mindenki lelkiismeretesen befizeti az adóját, akkor városunk még szebb lehet.

Adóiroda munkatársai