Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

Városi díjak: megkezdődnek a díjátadások

2020. június 24.

Egyszerűsödik a jelölés egy átszervezett struktúrában

Budakalászon 1995. óta minden évben, számos kategóriában kitüntetjük díszpolgárainkat, s az arra érdemeseket az élet számos szakterületén. 2020-tól sem lesz ez másként, ám a pandémia alatt csupán jelöléseket fogadhatott az Önkormányzat. A szokásosan megtartandó díjátadók időpontjait ebben a rendkívüli évben újraszerveztük.

A „Budakalász Kiváló Pedagógusa” és a „dr. Milosevits Péterné Budakalász Közoktatásáért” díj jelöléseit július 31-ig lehet elektronikusan, vagy postai úton eljuttatni a Polgármesteri Hivatal számára.

Néhány tevékenységi terület – korábbi külön kategória – nagyobb, ezáltal nívósabb díjak jelölési lehetőségei közé kerül. Idén először a „Budakalászi Polgárok Egészségéért” díj kerül átadásra a Semmelweis-napon, július első napján a Faluházban. Az eddig beérkezett jelöléseket feldolgoztuk és az adatkezelési szabályzatnak megfelelően tároljuk.

A Városi díjakkal kapcsolatos rendeletmódosítás részletei, a jelölési határidők

A rendeletmódosítás a jelenlegi különleges helyzetben lehetőséget ad arra, hogy a díjak az eredeti rendeletben meghatározottaktól eltérő időpontban kerülhessenek átadásra.

Számos visszajelzést figyelembe véve a „Budakalász Díszpolgára” és a „Budakalászért Emlékérem” díjakat 2020.-tól kezdődően minden évben október 23-án adja át Budakalász város polgármestere. A „Kalászi Pajzs Érdemérem” átadására a jövőben minden év április 24-én, Szent György napján kerül sor.

Az új struktúra figyelembe veszi, hogy a városi díjak a jövőben rangos, kiemelkedő közéleti, kulturális, szakmai és sportteljesítmény elismerését jelentsék. A korábban önállóan adományozható „Budakalász Sportjáért Díj” és a „Budakalász Kultúrájáért Díj” a „Budakalász Város Díszpolgára”, valamint a „Budakalászért Emlékérem” elismerésekbe épül be. A „Budakalász Kiváló Pedagógusa” díj jelölési kerete kiegészül a bölcsődei gondozásban szerepet vállaló kisgyermeknevelőkkel és bölcsődei dajkákkal. Emellett megmarad a közoktatásban nyújtott kiváló teljesítményt elismerő, az egykori legendás kalászi pedagógusról elnevezett „dr. Milosevits Péterné Budakalász Közoktatásáért” díj. Mindkét elismerést 2020-ban augusztus 31-én adja át a polgármester.

A „Jó tanuló, jó sportoló díj” odaítélése alapvetően az oktatási intézmények kompetenciája lesz, így ezt a jogkört a város a budakalászi iskolákhoz delegálja, tehát a döntés a Képviselő-testülettől az iskolaigazgatókhoz és a tanári karokhoz kerül. A hagyománynak megfelelően e rangos, diákoknak ítélhető elismerést továbbra is személyesen a polgármester adja át, illetve az Önkormányzat viseli a díjak és díjátadók költségeit.

A javaslatokat 2020. évben a „Budakalász Díszpolgára”, illetve a „Budakalászért Emlékérem” esetében szeptember 10. napjáig, a „Budakalász Kiváló Pedagógusa” és a „dr. Milosevits Péterné Budakalász Közoktatásáért” díj javaslatait július 31. napjáig lehet elektronikusan (info@budakalasz,hu) vagy postai úton eljuttatni a Budakalászi Polgármesteri Hivatal (2011 Budakalász, Petőfi tér 1.) ügyfélszolgálatára. 2020. évben a Képviselő-testület döntését a „Budakalász Kiváló Pedagógusa”, valamint a „dr. Milosevits Péterné Budakalász Közoktatásáért” díjjakkal kapcsolatban augusztus hónapban hozza meg, a „Budakalász Díszpolgára”, és „Budakalászért Emlékérem” díjak vonatkozásában pedig a szeptemberi ülésén dönt.