Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 03. vasárnap | Ferenc, Olívia napja

Hírek

 

A városi rendészek folyamatosan készenlétben állnak

2017. május 03.

A városvezetés fontosnak tartja, hogy folyamatosan álljon rendelkezésre helyi rendész a problémás esetek kezelésére. A közbiztonság a városban jó, ezt a hivatalos rendőri állomány mellett az önkormányzat saját rendész csapata is garantálja. Bázisuk a Polgármesteri Hivatal épülete, innen indulnak riasztás esetén a helyszínre. Fő feladatuk közé tartozik továbbá a helyi rendeletek betartatása is, melyet járőrözéseik során ellenőriznek. A készenléti munkatársak zöme 8-10 éves rendőrségi tapasztalattal rendelkezik.rendeszek

Érkeznek lakossági bejelentések közlekedési elakadásokkal kapcsolatban, lopás tettenérése kapcsán, tiltott égetés miatt. Korábban vaddisznótetem valamint elakadt kamion kapcsán is intézkedtek a rendészek. Idén télen a tóparti büféhez is riasztották őket, ahol egy rendkívüli haláleset történt.

A napokban épp az Omszk parkban fogtak be két randalírozó kóbor kutyát, lakossági bejelentés alapján. A rendészek a kutyákat megitatták, megnyugtatták, leolvastatták chipjeiket, lenyomozták tulajdonosaikat. Végül sikerrel vissza is juttatták őket leányfalusi gazdáikhoz.

A városrendészet munkatársai különös elővigyázatoságra intenek a házalók kapcsán mindenkit! Főként vasgyűjtés címen cirkálnak a környéken arra illetéktelen személyek, gyakran hangosbemondón hirdetve tiltott szolgáltatásaikat. Fontos tudni, hogy a vashulladék felvásárlás tiltott tevékenység.

A rendészetnek megvannak a kapcsolataik a közművekkel, társszervekkel így akkor is telefonálhatnak, ha nem őket érintő kérdésről van szó, ekkor az illetékesekhez tudnak minket irányítani.

Az Önkormányzati Városrendészet telefonszámát bátran és bizalommal hívhatják, hiszen ők a lakosságért dolgoznak.

A szám: + 36 (70) 314-6104, amely hívható minden nap 8 és 20 óra között.

Javasoljuk, hogy minden budakalászi mentse el a telefonjában a számot!