Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 24. hétfő | Iván napja

Hírek

 

Városnap

2018. szeptember 10.

A Városnap minden évben hangulatos, összetartást erősítő és jelképező hagyományos önkormányzati rendezvény. Idén is tartalmas, színes, közösséget összekovácsoló napon vehettek részt Budakalász lakói. Minden korosztály számára kínáltak színvonalas, kikapcsolódást nyújtó programokat a Kós Károly Művelődési Ház munkatársai.

A Kispárna Mesezenekar interaktív, mozgásos előadással készült, míg a Szekér Színház vásári komédiás színjátékával, díszleteivel, jelmezeivel ejtette rabul az apróságokat. A kicsik a Levendula Játszóházban csiszolhatták kézügyességüket hagyományos népi játékokkal. Az Öko -Pack játszóház a Föld Éve kapcsán idén különös jelentőséget kapott. Itt a játékok a környezettudatosság jegyében várták a gyerekeket. Volt itt még légvár, pedálos gokart, kisvasút, helikopter szimulátor és arcfestés is. A várost Zetor K25 retro traktorral és lovaskocsival járhatták be az érdeklődők.

A délutáni hangulatfelelős a Csiga Duó és a Tunyogi Péter emlékzenekar voltak. A Welldance lendületes sporttánc- és a Harmónia Táncklub kiforrott társastánc bemutatója is sokak számára mutatott pillanatképeket a tánc világáról. A nap elengedhetetlen kísérőiként nem maradhattak el a vásári portékák, a fagyizó, a kürtőskalács és a vattacukor.

 

A vendégek éhüket a Grill Teraszon csillapíthatták kemencés ételekkel, szomjukat pedig akár a föccs- vagy a pálinkaházban.

Este a rockzene kedvelői közül látogattak el sokan a helyszínre.

A Sokol 403 zenekartól rockosított magyar slágereket hallhattunk. A Republic együttes hatalmas show-val készült a Budakalásziaknak. A zenekar slágerei több generáció fiatalkorát kíséreték végig, így nem csoda, hogy óriási volt az érdeklődés a koncert iránt.

Késő délutánra már mintegy háromezren érkeztek a Faluházba. Az együttes népszerű dalokkal, kiváló koncerttel, igényes látványelemekkel – így led fallal, pirotechnikával, konfettiszórással – szórakoztatta és hozta lázba a közönséget. A nagyszabású show-t követően Budakalász város születésnapjának ünnepén Rogán László polgármester számolt vissza tűzijátékig. A színes, zenére koreografált ünnepélyes tűzijáték látványa a csillagos égbolton méltóképp zárta az estét.

További képek:

https://www.budakalasz.hu/fenykepek/varosnap-2/