Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. október 16. szombat | Gál napja

Budakalászi Evangéliumi Közösség

 

Budakalászi Evangéliumi Közösség


Isten Egyháza egy keresztény mozgalom, amely arra kívánja felhívni az emberek figyelmét, hogy Isten népébe beleszületik mindenki, aki elfogadva az Úr Jézus Krisztusban felkínált kegyelmet, megtér. Az Isten Egyháza mozgalomhoz tartozó helyi gyülekezetekben, így a budakalásziban sincs tagfelvétel vagy tagnyilvántartás, a gyülekezetbe tartozók nem felekezeti módon kapcsolódnak egybe, hanem azon közös felfogás alapján, hogy Isten már megteremtette minden újjászületett ember lelki egységét.

Budakalászon heti egy alkalommal van istentisztelet, ezt kiegészítik a bibliaórák, a gyermekeknek és fiataloknak tartott klub-összejövetelek, valamint a házaspárok, illetve külön a hölgyek részére szervezett társas körök.

PárKört szervezünk havi rendszerességgel házastársak számára, melynek célja a házasságaink gondozása, építése, jobbá tétele, a Család egysége; a gyerekek helyes nevelése, a házastársi feladatok, szerepek tisztázása; a házaspárok közötti kapcsolat építése; a kommunikációnk javítása, egymás mélyebb szintű megismerése.

Nőikört szervezünk havi rendszerességgel nőknek egy csésze tea mellett egymás között megosztható témákkal, ünnepek környékén kreatív kézműves alkalmakkal.
Havi rendszerességgel szervezünk ingyenes bábjátékot gyermekek számára, nyaranként napközis tábort. Hisszük, hogy gyülekezetünk Budakalász része, ezért fontosnak tartjuk, hogy aktívan szolgáljunk saját környezetünk felé. Részt veszünk várostakarításokban, testvérvárosból érkező vendégek elszállásolásában, rászorulók megsegítésében.

Hisszük, hogy napjaink gyülekezeteinek nem szubkultúraként kell működnie az adott kultúrában, hanem annak szerves részeként, arra folyamatos, pozitív irányba formáló erőnek szükséges lennie. Mindezen és minden más tevékenységet Isten dicsőségére végzünk, azzal a hittel, hogy Isten minden keresztény Egyházat arra hívott el, hogy világosságot, reményt, békességet sugározzon szűk, és tágabb környezete számára is.

Gyülekezet képviselője:  Lipcsik Márton gazdasági vezető

Gyülekezet honlapja »

Szervezet neve: Budakalászi Evangéliumi Közösség

Képviselője: Kiss Péter, országos vezető lelkipásztor

Székhelye: 2011 Budakalász Budai út 55.

A szervezet adószáma: 18409693-1-13

Jogosult-e a szervezet 1 % felajánlásokra: igen

A szervezetet bejegyző bíróság elnevezése: Fővárosi Törvényszék

Bírósági bejegyzés száma: 0100/Pk.60281/2012

Bírósági nyilvántartási száma:01-02-0015029