Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. július 28. szerda | Szabolcs napja

Hírek

 

HíreinkAugusztus elején kezdődik a járdaépítés a Lenfonó HÉV-megállónál

2021. július 27.


A Szentendrei út déli szakaszán, a Budakalász Lenfonó HÉV-megálló és a Country Tanya Étterem között járdaszakasz épül. A munkálatok várhatóan 2021. szeptember 15-ig fejeződnek be.

Tovább

Fagallyazás miatt forgalomkorlátozás lesz a Sas utcában szerdán

2021. július 26.


2021. július 28-án a reggeli órákban a Damjanich utca-Sas utca kereszteződésében a Katasztrófavédelem egy 25 méteres fát gallyaz majd, ezért a Sas utcában fogalomkorlátozás várható.

Tovább

Tájékoztató földi szúnyoggyérítésről

2021. július 26.


Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés lesz, amelyet a katasztrófavédelem szervez. A kezelés pontos időpontja: 2021. 07. 29., csütörtök a napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezésre 2021. 07. 30.- 07.31-én, ugyanebben az időben kerül sor.

Tovább

Az újjászerveződő Budakalászi Polgárőrség első gyűlésén jártunk

2021. július 23.


Lelkes fiatalok és a korábbi polgárőrségben tevékenyen részt vevő, komoly szakmai tudással rendelkező „veteránok” gyűltek össze július 22-én csütörtökön este 7 órai kezdettel a Faluház Dísztermében, hogy megalakítsák az újjászerveződő Budakalászi Polgárőrséget, így támogatva a városrendészet és a rendőrség munkáját a budakalászi közbiztonság érdekében.

Tovább

Tájékoztató a vasárnapi permetezésről

2021. július 23.


A hétvégén végzik el a fiatal fák permetezését. A munkálatokat július 25-én vasárnap, a napkelte előtti órákban végzik.

Tovább

Hétvégi programajánló: nemzetiségi délután lesz a Schmidt ház udvarán

2021. július 22.


Július 24-én szombaton nemzetiségi bál lesz a Schmidt ház udvarán. A sváb, szerb és görög mulatságra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Tovább

Pénteken szünetel a személyes ügyfélfogadás a vízkorlátozás miatt

2021. július 22.


2021. július 23-án pénteken, az önkormányzatnál a személyes ügyfélfogadás szünetel az ivóvíz-hálózat javítási munkálatai miatt.

Tovább

Filmstúdió projekt: a közvéleménykutatás eredményei

2021. július 22.


A Budakalászra tervezett filmstúdió építésével kapcsolatban a városvezetés július elején kérdőíves kutatás keretében mérte fel a lakossági véleményeket, melynek eredményeit ismertetjük. Eszerint a többen vannak, akik elutasítják a beruházást, de nagyon sokan vannak a hezitálók és a támogatók is. A képviselőtestület augusztus 2-án hoz döntést az ügyben.

Tovább

Emlékeztető a városi díjak jelölési határidejére!

2021. július 22.


Felhívjuk a tisztelt budakalászi lakosok figyelmét, hogy Budakalász Város Önkormányzat képviselő-testülete a „Budakalász Díszpolgára” és a „Budakalászért Emlékérem” elismerések jelöltjeire augusztus 31-ig várja a lakossági javaslatokat, jelöléseket.

Tovább

Pénteken szünetel az ivóvíz-szolgáltatás helyreállítási munkák miatt – ezek az érintett területek

2021. július 21.


A DMRV Zrt. a Budai út 59. szám előtt az ivóvízvezetékek csőtörése miatt csütörtökön hibaelhárítást végez, melynek következtében július 23-án 8-15 óráig Budakalász bizonyos területein szünetel az ivóvíz-szolgáltatás. Az érintett területek: a Budai út mindkét oldala – a Petőfi tértől Budapest irányába a Budakalász települést jelző tábláig, valamint a Felsővár utca, a Gerinc utca és az ezekhez kapcsolódó keresztutcák.

Tovább