Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. május 13. hétfő | Imola, Szervác napja

Hírek

 

Híreink



Különleges közösségi élmény lesz az idei hollóvölgyi Kultúrpiknik

2024. május 13.


Június 1-jén, szombaton déltől késő estig immár negyedik alkalommal lesz Kultúrpiknik a Kevély lábánál elterülő Hollóvölgyi Íjászpályán.

Tovább

Csütörtökön epervásár a Mentáskertben, holnap éjfélig adhatjuk le a rendeléseinket

2024. május 13.


Végre itt az eperszezon, készíthetjük az üvegeket a befőzésre, hűtőben a helyet a fagyasztásra és előkereshetjük a régi, bevált epres desszertek receptjét, mert csütörtökön epervásár lesz a Mentáskertben.

Tovább

Holnap bringás reggelivel várjuk a kerékpárosokat a gáton

2024. május 13.


Aki holnap reggel biciklivel indul el otthonról, azokat reggel 6:30 és 9:00 óra között reggelivel várjuk a gát Sport utca előtti részén. 

Tovább

Kibővült mosdóhasználati lehetőség az Omszk park játszótere mellett

2024. május 13.


A tavaly megújult Omszk parki játszótér vendégei mostantól nem csak a wakeboard pálya, hanem a szomszédos Fantasyland játszóház mosdóhelységeit is használhatják a nyitvatartási időben, naponta 10:00-18:45 között.

Tovább

Pályázat védett épületek felújításának támogatására

2024. május 10.


Budakalász Képviselő-testülete az idei költségvetésében 5 millió forint keretösszeget különített el városunk helyi védett épületei és építményei felújításának támogatására. A támogatást nyílt pályázat útján lehet elnyerni.

Tovább

Vadgesztenyefák növényvédelme

2024. május 10.


Budakalász számos utcáján láthatjuk a vadgesztenye fák hatalmas, fehér virágzatát. Kevesen tudják, de a vadgesztenyefákat is védeni kell.

Tovább

Ma ünnepeljük a madarak és fák napját

2024. május 10.


A madarak és fák napja több mint 120 éves múltra tekint vissza Magyarországon. A környezettudatosság és a természetvédelem jegyében ma több óvodában és iskolában különböző programokkal készülnek a gyerekeknek, fiataloknak. Tegnap a Mentáskert Termelői Piac kísérőprogramján is a madarakról tanulhattunk.

Tovább

Tegnap éjjel nagy zajjal húzott át felettünk egy C-130-as

2024. május 10.


Az illetékesektől érdeklődtünk a szokatlan látogatásról, az alacsony repülés körülményeiről és arról, számíthatunk-e hasonló éjszaki repülésekre a közeljövőben. Ha megérkezik a Honvédelmi Minisztérium válasza, közzétesszük.

Tovább

Út- és járdaépítés a Berdóban

2024. május 10.


Hétfőtől a Gyümölcs utcában út- és járdaépítés indul. A korábban szabálytalanul kialakított utca fejlesztését az Önkormányzat telekrész vásárlással oldotta meg. A beruházás május 31-ig befejeződik.

Tovább

Városszerte burkolati jel felfestések kezdődnek

2024. május 09.


Péntek reggel, az iskolai forgalom levonulása után, az Erdőhát utca - Klisovác utca kereszteződésében a STOP felirat és burkolatjel festéssel, valamint a Klisovác utcai kerékpáros burkolatjel felfestéssel kezdődik a munka.

Tovább