Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. június 17. csütörtök | Alida, Laura napja

Hírek

 

HíreinkLakossági tájékoztatás – ma éjjeli szúnyoggyérítő permetezés

2021. június 17.


Csütörtökön éjjel a Lupa-tó környékén, a Budakalász 0189/186, 0189/9, 0184/4 és a 0226/5 hrsz.-ú ingatlanok területén egyéni megrendelésre szúnyoggyérítő permetezést végeznek. Az Önkormányzatnak tájékoztatási kötelezettsége van a lakosság felé, a szúnyoggyérítést magán megrendelésre végzik.

Tovább

Rendeződhet a Szentistvántelepi Polgári Kör egykori épületének sorsa

2021. június 17.


Az eljárás ötödik évében elsőfokú ítéletet hirdetett a Szentendrei Járásbíróság az Arany János utca 3. szám alatt álló önkormányzati ingatlannal kapcsolatban. A bíróság kötelezte az alperest, hogy ürítse ki az ingatlant és fizessen meg az önkormányzat részére közel 10 millió forint elmaradt lakbért és annak kamatait.

Tovább

Emlékeztető – lakossági bejárás holnap a Patakpart Általános Iskolában

2021. június 17.


Szeretettel hívunk minden érdeklődő budakalászit a Patakpart Általános Iskola önkormányzati nyílt napjára – lakossági bejárására, amelyet június 18-án 16:00 órakor tartunk és amelynek keretében bárki megnézheti az iskolát.

Tovább

Menekülőutak Budakalászon – háttérinformációk a Klenity-fórumhoz

2021. június 16.


Június 23-án 17:00-tól lakossági fórumot tartunk a Faluház udvarán a Klenityben kialakult veszélyes forgalmi helyzetek lehetséges kezeléséről, melyre szeretettel várjuk az érdeklődő budakalásziakat. Az eseményen a felkért mobilitás-szervező cég szakértői mellett a városvezetés is elmondja a javaslatait. Ennek előkészítéseképpen Szele András mobilitás-szakértő témát körüljáró cikkét közöljük.

Tovább

Irtó nagy probléma: hogyan védekezzünk a szúnyogok ellen?

2021. június 15.


Mérlegre tettük a kémiai és biológiai szúnyoggyérítés előnyeit és hátrányait és hasznos tippeket gyűjtöttünk össze: mit tehetünk azért, hogy kevesebb szúnyog legyen a környezetünkben?

Tovább

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat közreműködését is kérte a városvezetés a lehallgatások miatt

2021. június 15.


A tiltott adatszerzés körülményeinek tisztázása ügyében indult nyomozás a Váci Rendőrkapitányságon folyamatban van, de a nemzeti vagyon valószínűsített sérelme miatt dr. Göbl Richárd polgármester kérte, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is kapcsolódjon be a körülmények vizsgálatába.

Tovább

Epervásár, kézműves sörök és mangalica grillételek csütörtökön a Mentáskertben

2021. június 14.


Termelői piac és vásár indult Budakalászon csütörtök délutánonként a Faluház hátsó udvarán Mentáskert néven. Most csütörtökön a szervezők családi kikapcsolódásra várják a látogatókat és különleges programokkal készülnek.

Tovább

A szúnyoggyérítés menete ezen a héten

2021. június 14.


Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés lesz, amelyet a katasztrófavédelem szervez. A kezelés pontos időpontja: 2021. 06. 15., napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezésre 2021. 06. 16.-17-én, ugyanebben az időben kerül sor.

Tovább

A MÁV-HÉV Zrt. gyomirtást végez a héten

2021. június 14.


A MÁV-HÉV Zrt. Budakalász területét érintő tavaszi, vegyszeres gyomirtást végez, a vasútüzem zavartalan fenntartásának biztosítása céljából. A gyomirtás időpontjai a H5-ös HÉV vonalon: 2021. június 14., illetve 2021. június 17.

Tovább

Áramszünet az Egészségházban

2021. június 14.


Az Egészségházban nem tervezett okból áramszünet van, ezért az elektronikus és telefonos elérésük bizonytalan. A hiba elhárítása folyamatban van. 

Tovább