1 °C

Budakalász

2020. január 28. kedd, Karola, Károly napja

Hírek

 

Híreink


Ezen az oldalon mindig megtalálja legfrissebb híreinket. Látogasson el ide minél gyakrabban. Kellemes böngészést kívánunk.


Várható időjárás január végén

2020. január 27.


Hétfőn borult, párás időre számíthatunk. Elszórtan, főleg északkeleten, keleten elfordulhat hószállingózás, ónos szitálás, gyenge ónos eső, eső. Gyenge marad a nyugati, északnyugati szél. Reggel -1°C körül, délután 3-5 fok között alakul a hőmérséklet.
Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé alakul ki eső, ÉK-en eleinte hó, havas eső is lehet. Kezdetben a ...

Tovább

Az Országos Főállatorvos határozata

2020. január 27.


Az országos főállatorvos a baromfiállományok madárinfluenza vírussal történő fertőződés kockázatának csökkentése érdekében Magyarország területén azonnali hatállyal elrendelte a baromfik zártan tartását.

Tovább

Varázslatos gyerekzene: Boridalok, Kiskalász zenekar

2020. január 24.


Varga Bori budakalászi anyuka, a Ghymes korábbi szaxofonosa, a Kiskalász zenekar énekesnője. Zenésztársaival igényesen, egyedien adják elő Bartos Erika verseit, úgy, hogy a szülőfülek is szívesen hallgatják őket. Az énekesnő új, gyönyörűen illusztrált könyvvel egybekötött zenei albumát nemrégiben ismerhette meg a budakalászi közönség.  Varga Borival Koncz Eszter, a Faluház munkatársa beszélgetett.

Tovább

Beszéljük meg! – Lakossági fórum és workshop

2020. január 23.


Február 13-án 18 és 20 óra között az Önkormányzat lakossági fórumon várja budakalász lakóit a Faluház nagytermében. Téma: Kutyás helyzet Budakalászon

Tovább

Dr. Kulin Sándor 90 éves, Isten éltesse!

2020. január 22.


Dr. Kulin Sándor január 17-én töltötte be 90. életévét. Születésnapja alkalmából Dr. Göbl Richárd és Forián-Szabó Gergely otthonában köszöntötték városunk egykori polgármesterét. Köszönjük neki és kedves feleségének a vendéglátást. Néhány éve a „Budakalász Díszpolgára” kitüntető címmel is elismerték Dr. Kulin Sándor munkásságát, az akkor készült életmű-interjút ismét közzétesszük.

Tovább

Légszennyezettséget mérünk – a 4 alkalmas mérés tegnap kezdődött

2020. január 21.


Január 20-án megkezdtük Budakalász levegőjének műszeres vizsgálatát. A négy alkalomból álló méréssorozatot különböző forgalmi időszakokban, a térképeken jelzett útvonalon végezzük, nemzetközileg is elfogadott eszközök és felkészült szakemberek közreműködésével.

Tovább

Hideg, szerda délutántól napos idő várható

2020. január 20.


Időjárás előrejelzés és a legfrissebb információk a fővárosban elrendelt szmogriadóról.

Tovább

Az M0 továbbépítését és a budakalászi úthálózat fejlesztését sürgettük

2020. január 17.


Göbl Richárd polgármester vezetésével tárgyalásokat folytattunk a Magyar Közút Zrt. vezetőivel, Szilvai József vezérigazgatóval, Magyari László Pest Megyei Igazgatóval és Mikesz Csaba műszaki vezérigazgató-helyettessel.

Tovább

Eredményes volt a pályázat, hétfőtől új jegyzője van Budakalásznak

2020. január 17.


November közepén dr. Göbl Richárd polgármester a korábbi jegyző munkaviszonyának megszüntetését kezdeményezte és pályázatot írt ki. A pályázat eredményes volt, hétfőtől új jegyzője van Budakalásznak.

Tovább

50 éves volt a Pilisi Parkerdő

2020. január 15.


Érdekességek a Pilisi Parkerdő múltjából és jelenéből

Tovább