18 °C

Budakalász

2020. május 28. csütörtök, Csanád, Emil napja

Hírek

 

HíreinkRendhagyó közmeghallgatás 2020 tavaszán

2020. május 27.


A Hivatalhoz beérkezett kérdésekre videós összegoglalóban, tematikus bontásban is válaszolt dr. Göbl Richárd polgármester, illetve Forián-Szabó Gergely és Nagel István alpolgármesterek.

Tovább

Áramszünetek Budakalászon

2020. május 26.


Az alábbiakban olvasható az ELMŰ tájékoztatása a jelenleg tervezett, áramszünettel járó munkákkal kapcsolatban. Utcalista és időpontok a cikkben.

Tovább

Pályázat a meningococcus B védőoltás támogatására

2020. május 26.


A fertőző agyhártyagyulladás elleni védőoltás-sorozat támogatásra pályázhatnak a budakalászi szülők.

Tovább

Polgármesteri köszöntő

2020. május 25.


A Testvérvárosok Világnapján dr. Göbl Richárd polgármester levelet írt Ada, Lövéte és Kahl am Main vezetőinek és polgárainak. A levél a Budakalászi Hírmondó májusi számában megjelent polgármesteri köszöntő a cikkben található.

Tovább

Új szociális rendelet, több segítség a rászorulóknak

2020. május 25.


A cikkben az áprilisban elfogadott szociális rendelet részletei és a Meningococcus-B elleni védőoltás támogatásához kiírt pályázat is megtalálható.

Tovább

A H5 HÉV-vonal fejlesztése kulcskérdés Budakalász számára

2020. május 25.


Budakalász közlekedési koncepciójának egyik alappillére a HÉV-fejlesztés. A kötött pályás közösségi közlekedés komoly forgalomcsillapítási lehetőségek kínál, amelyhez parkolási, kerékpáros és gyalogos útvonalfejlesztések is társulnának. Cikkünkben összefoglaljuk a Budapest Fejlesztési Központnak küldött, vasútfejlesztéshez kapcsolódó javaslatainkat és kéréseinket.

Tovább

Májusfaállítás Budakalászon

2020. május 24.


A budakalászi sváb közösség a veszélyhelyzetben is megtartotta hagyományos májusfa állítás rendezvényét. Bár a megszokottnál kisebb létszám és a koronavírus-járvány terjedése elleni óvintézkedések miatt rendhagyó volt az esemény, a hangulatra nem lehetett panasz. Fogadják sok szeretettel képes összeállításunkat.

Tovább

Helyszínbejárás az Omszk parkban

2020. május 21.


A kijárási korlátozások visszavonását követően rögtön folytatódott a kutyás munkacsoport rendelet-előkészítő munkája.

Tovább

Ebösszeírás Budakalászon

2020. május 21.


A háromévenként megtartott összeírások adatszolgáltatási határideje 2020. június 30. Az eb tulajdonosa köteles a meghatározott adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Tovább

Eldőlt, hogyan fejeződik be az idei tanév

2020. május 21.


Elsőként a bölcsődék és az iskolák nyitnak május 25-ével, az iskolákban pedig bár június 15-ig marad a digitális tanrend, de lehetőség lesz kiscsoportos vagy egyéni konzultációra június 2-től.

Tovább