2 °C

Budakalász

2019. december 11. szerda , Árpád napja

Hírek

 

Híreink


Ezen az oldalon mindig megtalálja legfrissebb híreinket. Látogasson el ide minél gyakrabban. Kellemes böngészést kívánunk.


Budakalász várható időjárása

2019. december 11.


Változatos időjárású napok: csütörtökön havas eső, hószállingózás, pénteken csökkenő, majd növekvő felhőzet, este esők, szombaton ismét csökkenő felhőzet, vasárnap van esély napsütésre is...

Tovább

EuroVelo 6 – egyeztetés a kormánybiztossal

2019. december 10.


Az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút budakalászi nyomvonalának ügyében találkozót kezdeményeztünk Révész Máriusz kormánybiztossal. Az egyeztetésen részt vettek az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szakértői, Budakalász képviseletében pedig Forián-Szabó Gergely alpolgármester és Bokory Gábor, a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tagja. Mint ismeretes, az EuroVelo 6 nyomvonal kivitelezése a korábban kiadott engedélyek alapján már elindult.

Tovább

Közösségi forgalomszámlálást szervezünk Klenityben és a Csapás utcánál

2019. december 05.


2019. december 9-én, a reggeli és a délutáni órákban forgalomszámlálást szervezünk a Klenity városrész és a Csapás utca átmenő forgalmának vizsgálatára. A számlálásban való közreműködés szándékának bejelentésére 2019. december 8-án, 15 órától rövid egyeztetést tartunk a Kántor és Kertész utcák találkozásánál.

Tovább

Eldőlt, szeptemberben nem lesz tanévkezdés az új iskolában

2019. december 03.


A Swietelsky Építői Kft. vezetői a legutóbbi egyeztetésen nyilatkoztak arról, hogy a tél beálltáig a szerkezetkész állapot műszaki tartalmának csupán egyharmadánál tart a kivitelezés, így jövő szeptemberben nem lesz tanévkezdés.

Tovább

Budapest-Szentendre közötti kerékpárút szakasz lezárása

2019. december 03.


Elkezdi a munkát a kivitelező.

Tovább

Bursa Hungarica ösztöndíj pályázat eredménye

2019. december 03.


A Bursa Hungarica pályázatokat Budakalász Város Önkormányzat Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottsága 2019. november 26-án értékelte és az alábbi döntést hozta.

Tovább

Lakossági fórum a Taván csatornahálózat kivitelezéséről

2019. december 02.


2019. december 4-én 18.00-kor a Polgármesteri Hivatalban tájékoztatót tartunk a Taván csatornahálózat kivitelezésében nyertes vállalkozás képviselőjével, a munkák várható ütemezéséről. A lakosoknak a beruházással kapcsolatosan lehetőségük lesz kérdéseket feltenni a helyszínen.

Tovább

Téli síkosságmentesítés

2019. december 02.


A hókotró gép folyamatosan járja a város utcáit, a vállalkozó az utak kihasználtsága, forgalma, illetve a veszélyesség szerinti sorrendben végzi a munkát. Síkosság esetén körülbelül 4 óra, havazás esetén pedig a hóesés befejeződése után körülbelül 8 óra múlva válhat minden út téli körülmények között használhatóvá.

Tovább

Igazságosabb lett a kommunális adó, bevezettük a “yacht-adót”

2019. november 29.


A képviselő-testület több fontos témakör tárgyalása mellett döntött a kommunális adó igazságosabbá tételéről, valamint a "yacht-adó" bevezetéséről - amely kizárólag nagy teljesítményű luxus vízi járműveket érint.

Tovább

„Harangozó Terinek is szerepe van abban, hogy Budakalászra költöztünk.”

2019. november 25.


Vendéglátónk, Karmó Ferenc házának földszintjén kialakított cukrászdában ülünk le beszélgetni. A mesélés során nem csak a történetekben jönnek elő a sütemények, hiszen a műhelyből nem zavaróan, de folyamatosan érezzük azt a finom édes illatot, mely a cukrászdák közelében mindig jelzi az embernek cégér nélkül is, hogy mi melle halad el.

Tovább