14 °C

Budakalász

2020. április 03. péntek, Buda, Richárd napja

Hírek

 

HíreinkA Segítő Diszpécserközpont jelenti a 3. héten

2020. április 03.


A bevásárláson, gyógyszerkiváltáson, postai ügyintézésen túl igénynövekedés mutatkozik a munka elvesztéséből adódó problémák kezelése (anyagi segítség, tartósélelmiszer-segély), melegétel-kiszállítási igények, otthonápolási kérdések, karanténban lévők ellátása kortól függetlenül, lelkisegély kérdésekben is.

Tovább

Tájékoztató a kutak engedélyeztetéséről

2020. április 03.


Fúrt kút fennmaradásához és üzemeltetéséhez és a jegyző által engedélyezett kutak létrehozásához nem kell tervezői végzettség, nem szükséges Magyar Mérnöki Kamara tagsággal rendelkezni sem, elegendő, ha a dokumentumot kútfúrási jogosultsággal rendelkező szakember írja alá. Ne dőljünk be a házalóknak! Kutak megszüntetése azonban engedélyköteles.

Tovább

Két hivatalosan elrendelt hatósági karantén van érvényben április 1-jén Budakalászon

2020. április 01.


A Védelmi Bizottság felé minden önkormányzat naponta jelzi a Járványügyi Hatóság határozatai alapján a karanténban tartózkodó személyek számát. Minden önkormányzat akkor értesül arról, hogy a városban van-e megbetegedés, ha a Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi Hatósága határozatot küld számára.

Tovább

Épül az új kerékpáros híd a Dera-patak felett

2020. április 01.


Jó ütemben haladnak az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút fejlesztési munkálatai Budapest és Szentendre között. A kerékpárút részeként a város déli határában a Dunába ömlő Dera-patak ártéri területe felett egy 36 m szabad nyílású új kerékpáros híd épül az árvízvédelmi töltés magasításával. Március utolsó napján beemelték a híd utolsó elemeit. 

Tovább

Kézfertőtlenítő a budakalászi intézmények és kiskereskedelmi üzletek számára

2020. április 01.


Egy raklapnyi alkoholos kézfertőtlenítő érkezett a Diszpécserközpontba. A budakalászi egészségügyi intézményeket, az idősek otthonát és azokat a kiskereskedelmi üzleteket fogjuk innen ellátni, akik a bejáratuknál megfelelő adagoló eszközöket szerelnek fel. Az igényeket a 06 (70) 380-6428-as telefonszámon fogadjuk.

Tovább

Koronavírus: hangosbemondón is tájékoztatjuk a lakosságot

2020. március 31.


A rendészek már járják Budakalász utcáit, hogy hangosbemondón is felhívjuk a lakosság figyelmét a koronavírus járvány idején betartandó legfontosabb szabályokra és a kijárási korlátozás betartására. A veszélyhelyzet kihirdetése óta mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbb csatornán tájékoztassuk a lakosságot a megelőzés érdekében.

Tovább

Zöldhulladék-elszállítás veszélyhelyzetben

2020. március 27.


Április 7-én KORLÁTLAN zöldhulladék-elszállítás. A Hulladékudvar ZÁRVA van.

Tovább

A kijárási korlátozásokról részletesen

2020. március 27.


Megjelent a kijárási korlátozásról szóló rendelet, amely március 28-tól (szombattól) lép hatályba. A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben csak meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. Cikkünk részletesen ismerteti az indokokat és lehetőségeket.

Tovább

Az unokázós csalók a járványt is kihasználják

2020. március 27.


Az idős embereket hamis történetekkel megtévesztő csalók a koronavírus miatt kialakult félelmekre alapozva új történetekkel dolgoznak. Legyünk óvatosak, figyelmeztessük időseinket!

Tovább

Ózonos fertőtlenítés az Egészségházban

2020. március 25.


Ózonos fertőtlenítést végeztünk az Egészségház valamennyi helyiségében. Az ózonos fertőtlenítő eljárás rendkívüli előnye más fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy nem hagy hátra egészségre káros anyagot a fertőtlenítés folyamatában - mint pl. a klór -, hanem egyszerűen rövid idő alatt magától is tiszta oxigénné bomlik.

Tovább