Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. december 02. szombat | Melinda, Vivien napja

Polgármesteri köszöntő

 

Új munkastílus, új struktúra, hatékony működés

A 2019. október 13-i önkormányzati választáson Budakalász lakói új önkormányzati képviselőket és új polgármestert választottak. A meggyőző többség arra hatalmazott fel bennünket, hogy változtassunk az elmúlt kilenc év városvezetési elvein és stílusán. Köszönjük a bizalmat!

A következő öt évben Balogh Csaba, Czinke Zsuzsanna, Forián-Szabó Gergely, Gazda Géza, Kóder György, Nagel István, Rácz Miklós és Dr. Váli István képviselőtársaimmal, valamint a mögöttünk felsorakozott szakértői csapattal közösen fogjuk városunkban sikerre vinni a 2011 Egyesület választási programját, amely legalább annyira a budakalásziak programja is, hiszen összeállításához több száz budakalászi polgár véleményét kérdeztük meg.

Az egyéni mandátumokat elnyerő képviselőink mellett a helyi Fidesz a saját kompenzációs listájáról további három képviselőt delegálhatott a testületbe. Eredetileg Mányai Zoltán és Rogán László mellett dr. Krepárt Tamás szerezhetett volna így mandátumot, de dr. Krepárt Tamás a választások után visszalépett. A listán őt követő Ercsényi Tiborné és Kaltner Károly ugyancsak lemondtak mandátumaikról, így Tolonics István került harmaddiként a képviselő-testületbe.

Budakalászon egyértelmű eredmény született, annak ellenére, hogy itt nem volt „ellenzéki összefogás”. Egyesületünk az országos politikai pártoktól egyenlő távolságot tartva önállóan igyekezett a budakalásziak többségének bizalmát elnyerni, mert ezt láttuk helyesnek. Az ellenünk folytatott durva negatív kampány ellenére bebizonyosodott, hogy Budakalász egy igazi polgárosodott kisváros, ahol az emberek képesek önállóan gondolkodni és véleményt formálni. Erre mindannyian büszkék lehetünk.

A választói jelzést megértettük: a budakalásziak a 2011 Egyesület programjában lefektetett elvek mentén alapvető változásokat szeretnének.  Változást a zsúfoltságban, környezetünk megóvásában, a szakmaiságban, a szavahihetőségben és nem utolsó sorban a városvezetési stílusban. Ezért a megkezdett utat végig kell járnunk, ahol szükséges, ott határozottan lépni fogunk. Ami viszont jó volt, azt megtartjuk, fejlesztjük, és mindenkivel együtt fogunk működni, aki Budakalász értékeit gyarapítani szeretné.

A hivatali átadás-átvétel befejeződött, a képviselő-testület megkezdte a munkát. Megalakultak a szakbizottságok is, az eddigi négy helyett hármat, a Pénzügyi-Gazdasági, Településfejlesztési és Környezetvédelmi, valamint a Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottságokat hoztunk létre. A bizottságok vezetésére és a munkában való részvételre felkészült szakembereket kértünk fel, mert a korábbinál sokkal nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a gazdálkodás, a városfejlesztés és -működtetés szakmai előkészítésére.

Új struktúrában képzeljük el a képviselő-testület és az önkormányzat vezetését is: Forián-Szabó Gergely és Nagel István alpolgármester barátaimmal közösen társadalmi megbízatásban töltjük be városvezetői tisztségeinket. Új munkastílusunk jól működő nemzetközi példákon és a szakbizottsági műhelymunkán alapul, amely hatékony és költségtakarékos önkormányzati működést eredményez majd. A képviselő-testületi munkában az ellenzéki képviselők konstruktív közreműködésére is számítok, mert mi itt nem ideológiákat, hanem egy otthonosabb várost és a kalászi közösségeket akarjuk építeni. Ebben pedig mindenkinek jut feladat.

Kedves Kalászi Polgárok! Mi nem vagyunk megélhetési politikusok, Budakalász vezetése számunkra elsősorban szolgálat. Azon leszünk, hogy az elkövetkező évek szorgalmas és tisztességes munkája nyomán minden budakalászi lakos bizalmát elnyerjük.

Friss levegőt Budakalásznak!

Dr. Göbl Richárd polgármester