Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2021. szeptember 21. kedd | Máté, Mirella napja

Hírek

 

Várvavárt hír az M0 építéséről – az átadásig évek telhetnek el

2021. május 26.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közzétette az M0 északi szektor tervezésére vonatkozó közbeszerzési felhívását. Az M0 kiépítése a 10-es útig és mielőbbi átadása létkérdés Budakalász számára, mert a városunk központján jelenleg áthaladó észak-déli (József Attila utca – Budai út – Damjanich utca) irányú átmenő forgalom csak ezek után kerülheti el Budakalászt. Jó hír a tervezési folyamat megindítása, de az átadásig még hosszú évek fognak eltelni.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kihirdette az M0-s körgyűrű északi szektorára vonatkozó tervezői közbeszerzést – írja a Magyar Építők. A projekt a Budapestről a Szentendrére vezető 11-es főút és a Pilisvörösvár felé futó 10-es főút közötti szakaszra vonatkozik. A feladat a kiviteli- és tender tervdokumentáció elkészítésére szól – a meglévő engedélyek szükség szerinti módosításával és a további engedélyek beszerzésével.

A közbeszerzés négysávos autóút kiépítését írja elő. A 8 kilométeres szakasz új nyomvonalon jön létre, leállósávval és fizikai elválasztással. A kiírás szerint az északi szektor nyomvonala egy 2 kilométeres egybefüggő szakaszon, valamint egy 3,2 kilométeres egybefüggő szakaszon alagútpárban vezet majd.

Aaz M0-s északi szakaszának kezdeténél, a Megyeri-híd nyugati végénél a budakalászi különszintű csomópont a forgalmi igényeknek megfelelően átépül, míg Ürömnél is különszintű forgalmi csomópont jön létre.

A szakasz másik végén az M0-s egy különszintű csomóponttal csatlakozik majd az M10-es Üröm és Solymár közötti szakaszához. Az M10-es utóbbi szakasza mintegy 4 km hosszú, kétsávos útként a jelen projekt részeként épülne ki.

Az ajánlatokat június 24-ig lehet benyújtani. A tervező kiválasztása a jelenlegi gyakorlat szerint több hónapot is igénybe vehet, így a tervezési szerződés aláírása leghamarabb ez év végén várható. A kiviteli tervdokumentáció elkészítésére 32 hónap áll rendelkezésre, azaz 2023. nyár végére fejeződhet be.

M0 tovább építése számunkra kiemelt prioritás, a városvezetés figyeli az előkészítést és folyamatosan egyeztet a NIF-el. A 11-es utat érintő kapcsolódó fejlesztések kapcsán legutóbb azt kértük, hogy a Kahl am Main sétány vonalában a 11-es út felett vagy alatt különszintű gyalogos és kerékpáros átvezetés épüljön, a 11-es út mellett az Omszk tó elé pedig zajárnyékoló fal kerüljön. A társaság megerősítette, hogy „a kért projektelemek Budakalász és környéke lakossága szempontjából fontos közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi elemek, a kért műszaki tartalmakat Társaságunk az M0 északi szektor (11. sz. főút – 10. sz. főút közötti szakasz) kiviteli terv készítése során figyelembe veszi. A tervkészítés során Társaságunk a tervezővel felkeresi az Önkormányzatot további egyeztetés céljából.”

Az M0 története 1987-2008 között
 

A Budapest körüli gyorsforgalmi út munkálatai  34 évvel ezelőtt, 1987-ben kezdődtek, és 1990 végén helyezték forgalomba az első szakaszt, amely a 6-os utat kötötte össze az M5-ös autópályával. 1994-ben teljes hosszában megépült a déli szektor, a 29,5 kilométeres szakasz immár három autópályát (M1, M7, M5) kötött össze.

2005-ben elkészült az M5 autópálya és az M4 autóút közötti szakasz, 2008. szeptember 16-án pedig a már az M3-as autópályáig, illetve az 1-es főútig ért a gyorsforgalmi út, ezáltal elkészült a keleti és északi szektor is.

2008-ban Budakalász határáig elkészült az M4-es autóút és az M3-as autópálya közötti, valamint a 2-es főút és a 11-es főút közötti szakasz. Ez utóbbi magába foglalja az 1862 m hosszú Megyeri hidat is. A 345/2012. Kormányrendelet szerint az M0 gyorsforgalmi út Északi szektor, 11-10. számú főutak közötti szakasz megvalósítása 2012 óta nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű.

Borítókép: Unsplash (képünk illusztráció).