Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2023. június 09. péntek | Félix napja

Hírek

 

Vasárnap adják át a Budakalász Díszpolgára és Budakalászért Emlékérem díjakat

2022. október 18.

Ebben az évben is az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezésen adják át a legrangosabb városi kitüntetéseket, a Budakalász Díszpolgára és Budakalászért Emlékérem díjakat.

A budakalászi polgárok jelölései alapján a „Budakalászért Emlékérem” kitüntetést idén megosztva a kalászi zeneiskola jelenlegi és egykori vezetőjének, zenetanárainak, Hermeszné Uracs Mónikának és Eredics Gábornak ítélte a képviselő-testület. A döntés indoklásában a jelöltek emberi és szakmai erényei mellett az idén 25 éves Zeneiskolában a kezdetektől megtapasztalt magas színvonalú testületi oktató-nevelő munkát is fontosnak tartották megemlíteni.

A jelölések alapján a képviselők a „Budakalász Díszpolgára” kitüntetést Dr. Lánszki Imrének, az országosan ismert ökológus, egyetemi tanárnak ítélték. Dr. Lánszki Imrét intellektusa, humánuma, elkötelezettsége tette közkedvelt véleményformálóvá Budakalászon. Rengeteg közösségi program előadója volt, amatőr történészként és régészként pedig csaknem két évtizede kutatja a közeli Pilist. A környezet és a természet védelme iránti elkötelezettsége példaértékű, bátor kiállásáért fizikai atrocitást is el kellett szenvednie. Bár néhány éve elköltözött, a mai napig ezer szállal kötődik városunkhoz.

A díjak átadása és az ünnepi megemlékezés 17.00 órakor kezdődik a Faluházban. Ünnepi beszédet mond dr. Göbl Richárd polgármester.  A rendezvény után fáklyás menet indul az OMSZK parkba a kopjafához, ahol közösen helyezzük el a megemlékezés mécseseit és virágait.

Minden budakalászit szeretettel várunk!

hdr