Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2024. június 15. szombat | Jolán, Vid napja

Hírek

 

Vasárnap huszadszor is Tour de Kalász!

2023. szeptember 13.

Szeptember 17-én, vasárnap immár 20. alkalommal rendezik meg Budakalász egyik népszerű szabadidős sporteseményét, a Tour de Kalász kerékpáros erőpróbát. 

A már hagyományos budakalászi szabadidős sportrendezvényen idén is a mozogni vágyóké lesz a főszerep. Minden évben sokakat vonz a megmérettetés és a színes összetételű mezőny, ahol ezúttal is két távon, 6,5, illetve 16 kilométeren, összesen 10 kategóriában küzdhetnek meg a résztvevők a kihívásokkal. A szervező Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár tájékoztatása szerint a versenyzők egy új kategóriában, családosan is regisztrálhatnak, ami azt jelenti, hogy legalább 1 felnőtt és 1 gyermek van a „csapatban”.

Mini Tour de Kalász 6,5 km: gyerekeknek 8 éves korig, szülői felügyelettel.

A Tour de Kalász 2023-as útvonala.

Nevezés 9 órától a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár udvarán, rajt 10 órától, kategóriánként.

Rajtok:
• 10:00 – rajtolnak a felnőtt férfiak és nők (19-54), valamint a seniorok (55 év felett)
• 10:01 – rajtolnak a serdülők (13-18 év)
• 10:02 – rajtolnak a gyermekek (8-12 év)
• 10:04 –  ÚJ KATEGÓRIA!!! – rajtolnak a családok (minimum 1 szülő és 1 gyermek)
• 10:08 – Mini Tour ( 8 év alatti gyermekek, szülői kísérettel)

A kategóriákat felvezető és záró kerékpárosok kísérik. Mindkét útvonalat rendőrök, városrendészek, a kalászi iskolák pedagógusai, önkéntesek és közösségi szolgálatot teljesítő diákok biztosítják. A nevezés díjtalan, mindenki saját felelősségére vesz részt a versenyen. A leggyorsabbak erre az alkalomra tervezett egyedi pólót kapnak, a dobogósokat éremmel és sportos ajándékokkal jutalmazzák.

Az esemény miatt vasárnap 10 és 11 óra között útlezárások lesznek a városban, ezúton is kérjük a közlekedők megértését, türelmét és fokozott figyelmét.

A Tour de Kalászt tavaly szeptemberben már 19. alkalommal rendezték meg és a hűvös, szeles idő ellenére is 565-en neveztek. Tudósításunk itt olvasható.