Üdvözöljük Budakalász város weboldalán
Wir begrüßen Sie auf der Webseite von Kalasch
Срдачно Вас поздрављамо на интернет страници града Калаза

2022. augusztus 09. kedd | Emőd napja

Hírek

 

Vasárnap Pilisi Kóstoló – ízutazás a kondérok körül

2022. június 09.

A nyolcadik Pilisi Kóstoló gasztro-fesztiválon 23 csapat 30 féle nemzetközi és magyar étellel rukkol elő június 12-én 10 órától. Az izgalmas díjakat ígérő főzőversenyen a közönséget zenével, tánccal és tombolával is várjuk, a házigazda Kautzky Armand színművész lesz. Az eseményen fellép a Guliba Társulat, a Pánczél Kristóf – Orbán Bori duó és a Ruzmarin Folkestars.

A Pilisi Kóstoló hagyományos főzőversenyt és gasztronómiai fesztivált idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár a kulináris programokra és ínyenc falatokra éhes közönség számára. Biztató, hogy ismét számos csapat képviselteti magát a megmérettetésen, ahol nem kis kihívást jelent mind az egyedi ízek megkomponálása, mind a gigantikus mennyiségű ennivaló előállítása.

A vasárnapi rendezvényen ezúttal is színes választék várja majd vendégeinket. Az ízlelőszerveket igazi gasztro- utazásra invitálják a kondérok körül, melyben Kautzky Armand színművész, házigazda lesz segítségükre. A hangulatért a Guliba Társulat tánccal és mesékkel, Pánczél Kristóf és Orbán Bori dalokkal, a Ruzmarin FolkeStars szerb népzenével felel. Nem kevesebb mint 23 csapat, 30-féle fogással készül majd a nap folyamán, melyek közt levesek, egytálételek és desszertek egyaránt terítékre kerülnek. A magyar ízek szerelmesei számára harcsával töltött káposztát, birka- és zúzapörköltet, valamint szegedi halászlevet ajánlanak a szervezők. A nemzetközi konyhát szerb gulyással, orosz borscslevessel, olaszos lecsóval és chili con carne-val idézik meg. A többi maradjon felfedezésre váró meglepetés!

A versenymezőnyt erős felhozatal jellemzi, ám a korábban már jól összecsiszolódott sikercsapatoknak ezúttal sem lesz könnyű dolguk, hiszen a megelőző évekhez hasonlóan friss főzőtehetségek is színre lépnek majd. Fakanalat ragadnak a város nemzetiségeinek képviselői, sportegyesületi tagok, pedagógusok, művészek, táncosok és természetbarátok, barátok és nagymamák.

A zsűri által legjobbnak ítélt csapat díja vándorserleg lesz, míg az első három helyezett éremmel gazdagodhat. Ha mindez kevés lenne, minden csapat számára egy erre az alkalomra tervezett egyedi köténnyel kedveskednek a házigazdák. Aki a környezettudatosság jegyében saját evőeszközzel érkezik, tombolasorsoláson vehet részt.

Forrás és fotók: Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár